×
×
Svinjski medaljoni s koricom od tikvica
Recepti

Svinjski medaljoni s koricom od tikvica

Jedan od najboljih komada mesa obogatili smo koricom od tikvica i parmezana, a kombinirati ih možete uz omiljeni prilog.

Svinjski file, pečenica, lungić s pravom se drži najboljim dijelom svinje. I u komadu, ali češće kao medaljoni nerijetko se nađe i na zahtjevnijim menijima.

U ovom receptu ga predstavljamo u brzom i jednostavnom ruhu, obučenog u laganu zelenu haljinicu od tikvica.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski file

Priprema:

  1. Pećnicu ugrijte na 200°C, s uključenim gornjim i donjim grijačem.
  2. Tikvicu sitno naribajte, posolite i ostavite da pusti sok.
  3. Svinjski file očistite od opni i žilica pa narežite na 2 cm debele medaljone. Kratko, 1-2 minute s obje strane, ispecite na tavi, na mješavini maslaca i maslinova ulja.
  4. Odložite na lim prekrivenom papirom za pečenje. Pospite krupno mljevenom soli i paprom.
  5. Tikvice dobro ocijedite pa pomiješajte s krušnim mrvicama, ribanim parmezanom, sitno sjeckanim ružmarinom i češnjakom, posolite i popaprite.
  6. Dodajte blago istučen žumanjak i promiješajte. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa i njega nježno umiješajte u smjesu.
  7. Smjesu tikvica rasporedite po svinjskim medaljonima i pecite 10-ak minuta ili dok tikvice ne poprime zlaćanu boju.