Svinjski medaljoni s koricom od tikvica

2021

Sastojci

  • 600 g svinjskog filea
  • sol, papar
  • maslac, maslinovo ulje
  • 1 srednje velika tikvica
  • 3 žlice krušnih mrvica
  • 2 žlice ribanog parmezana
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg ružmarina
  • 1 češanj sitno sjeckanog češnjaka
  • 1 veće jaje
17 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Svinjski medaljoni s koricom od tikvica

Jedan od najboljih komada mesa obogatili smo koricom od tikvica i parmezana, a kombinirati ih možete uz omiljeni prilog.

Svinjski file, pečenica, lungić s pravom se drži najboljim dijelom svinje. I u komadu, ali češće kao medaljoni nerijetko se nađe i na zahtjevnijim menijima.

U ovom receptu ga predstavljamo u brzom i jednostavnom ruhu, obučenog u laganu zelenu haljinicu od tikvica.

svinjski-medaljoni-s-koricom-od-tikvica-02

Priprema:

Pećnicu ugrijte na 200°C, s uključenim gornjim i donjim grijačem.

Tikvicu sitno naribajte, posolite i ostavite da pusti sok.

Svinjski file očistite od opni i žilica pa narežite na 2 cm debele medaljone. Kratko, 1-2 minute s obje strane, ispecite na tavi, na mješavini maslaca i maslinova ulja.

Odložite na lim prekrivenom papirom za pečenje. Pospite krupno mljevenom soli i paprom.

Tikvice dobro ocijedite pa pomiješajte s krušnim mrvicama, ribanim parmezanom, sitno sjeckanim ružmarinom i češnjakom, posolite i popaprite.

Dodajte blago istučen žumanjak i promiješajte. Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka pa i njega nježno umiješajte u smjesu.

Smjesu tikvica rasporedite po svinjskim medaljonima i pecite 10-ak minuta ili dok tikvice ne poprime zlaćanu boju.

Vezani članci