×
×
Svinjski odresci s brzim prilogom od graha
Recepti

Svinjski odresci s brzim prilogom od graha

Ručak za pola sata glavna je misao vodilja ovog recepta kojem je temelj nepogrešiva kombinacija – grah i svinjski odresci.

Svinjski but se najčešće koristi za roštilj. Radi se o povoljnom komadu mesa koji je idealan za ražnjiće, peke, ali i razne punjene rolice.

Zbog svoje krtosti je na glasu kao komad mesa koji se lako može presušiti. Ali ako malo pripazite s pripremom, možete biti sigurni da će i svinjski but biti sočan kada se nađe na tanjuru. Uparite ga s brzim prilogom od graha.

Iako je domaći grah koji se duže kuha, sa sušenim komadima mesa i zaprškom, meni najbolja verzija graha, nekada jednostavno nemam dovoljno vremena da toliko ostanem u kuhinji. Tada dolazi na red recept za brzi grah koji može biti spreman za manje od 20 minuta.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski but

Priprema:

  1. U dubokoj tavi otopite maslac i na njemu ispecite odreske svinjskog buta. Pecite ih na srednje jakoj vatri. Nemojte žuriti i peći ih "na naglo".
  2. Kad su odresci gotovi (nakon desetak minuta), odložite ih sa strane. Na masnoću iz tave stavite sitno sjeckani češnjak. Kratko ga pržite, tek toliko da dobije zlatnu boju, pa dodajte bijeli grah.
  3. Ako koristite grah iz konzerve, ulijte i tekućinu iz konzerve u tavu. Ako koristite suhi grah koji ste prethodno namočili preko noći, dodajte oko 2 dcl vode u tavu.
  4. Začinite grah po želji i pustite da prokuha. U ovom trenutku dodajte sjeckanu rajčicu i uz povremeno miješanje ponovno sve dovedite do vrenja. Tada smanjite jačinu plamena i pustite da se grah lagano krčka dodatnih desetak minuta.
  5. Grah poslužite u duboki tanjur s odrescima svinjskog buta.