Tjestenini u svim mogućim oblicima malo tko može odoljeti, pogotovo u kombinacijama s bogatim, aromatičnim mesnim umacima.
Jedno od takvih jela je i tjestenina sa slaninom i prokulicama, koju vam danas donosim. Brz i zasitan obrok, vrlo ukusan, pogodan i za one koje inače treba nagovarati kad je povrće, a napose kad su prokulice u pitanju.
SASTOJCI
Priprema:
- Tjesteninu skuhajte al dente, pa ostavite otprilike šalicu vode u kojoj se kuhala.
- Dok se tjestenina kuha, nasjeckajte luk i narežite slaninu na manje kockice, pa sve pržite desetak minuta na ugrijanoj tavi, da slanina otpusti masnoću, a luk se lagano karamelizira.
- Dodajte oprane i očišćene prokulice koje ovisno o veličini prepolovite ili narežite na četvrtine. Dodajte i protisnuti češnjak, sol i papar, kratko popržite, da se prokulice zacakle pa podlijte vinom i kuhajte 2-3 minute.
- Umiješajte skuhanu tjesteninu i ribani parmezan pa polako dodajite vodu sačuvanu od kuhanja tjestenine, lagano miješajući da se parmezan rastopi i obloži tijesto.
- Servirajte toplo uz po želji još ribanog parmezana, posuto krupno mljevenim paprom.