Čili s bulgurom je brzo gotovo jelo koje će vas provjereno ugrijati. Poslužiti ga možete i u tortiljama. Kod pripreme oprezno dozirajte odabrane ljute papričice – da vam ipak ne bude prevruće.
SASTOJCI
Priprema:
- Čili papričice očistite od sjemenki i sitno narežite, koristeći pritom rukavice. Nasjeckajte ih na sitne kocke. Ja sam koristila žutu i crvenu habanero papričicu, pola od svake i jednu polovicu Bhut Jolokia Chocolate i potpuno odstranila koštice, a svejedno sam dobila prilično ljuti čili. Papričice oprezno dozirate, ako želite samo naznake ljutine.
- Očistite i baburu pa i nju nasjeckajte na kockice, kao i luk. Češnjak protisnite. Pelate usitnite.
- Na ugrijanoj masnoći povenite i lagano karamelizirajte nasjeckan luk, dodajte meso i pržite da se meso potpuno razdvoji na komadiće i sva tekućina ispari. Dodajte ljute papričice i nasjeckanu baburu pa pržite, miješajući, da omekšaju.
- Zatim dodajte bulgur, promiješajte da se obloži masnoćom i lagano poprži, pa dodajte začine, sjeckane pelate i ispran i ocijeđen grah. Posolite, zalijte sa 100-120 ml vode ili temeljca, promiješajte, poklopite pa kuhajte na lagnoj vatri 20-ak minuta, odnosno dok se bulgur skuha.
- Poslužite posuto sjeckanim lišćem korijandera, po želji mileramom ili kiselim vrhnjem i nakapajte sokom limete.