×
×
VIDEO: Junetina s povrćem iz woka
Video recepti

VIDEO: Junetina s povrćem iz woka

Kratko prženi juneći odresci i povrće koje zadržava svoju strukturu odlike su ovog brzo pripremljenog jela iz woka.

Azijska jela uglavnom traže kratku termičku obradu, a to nam ljeti itekako paše. Takvo je i ovo jelo iz woka koje donosi malo egzotike, ali s dostupnim namirnicama.

Tanki odresci junećeg buta sami po sebi su gotovo spremni za prženje u woku, jedino ih trebate narezati na trakice i ubaciti na vruće ulje. Azijski štih zaokružit ćete začinima iz umaka, a povrće prepržite tek kratko, tako da ostane hrskavo.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći but

    ZA UMAK:

Priprema:

  1. Nasjeckajte češnjak i bijeli dio mladog luka. Hrskavi zeleni dio mladog luka sačuvajte za ukrašavanje na kraju.
  2. Paprike narežite na tanke trakice (julienne). Klice graha i mini kukuruze ocijedite iz staklenki. Dok pripremate povrće i meso, stavite kuhati rižu.
  3. Juneće odreske narežite na trakice, tako da ih režete suprotno od smjera mišićnih vlakana, a nož blago nakosite (otprilike 45 stupnjeva).
  4. Za umak prvo pomiješajte škrobno brašno i vodu, odnosno razmutite, a zatim redom dodajte sve ostale sastojke i dobro promiješajte.
  5. U woku zagrijte ulje za prženje, kad se počne dimiti, odmah ubacite nasjeckani češnjak i mladi luk pa odmah za njima i meso. Pržite dok meso ne posmeđi, oko četiri minute pa ubacite paprike i pržite još minutu-dvije. Zatim dodajte mini kukuruze i prelijte umakom, dobro promiješajte. Na kraju umiješajte klice graha i skinite s vatre.
  6. Poslužite preko riže ili, prema želji umiješajte neke azijske rezance. Pospite sjemenkama sezama i nasjeckanim zelenim dijelom mladog luka.