Poznajete li osobu koja ne voli pečene krumpire? Mi ne, a naročito nakon što smo ih ovako dobro „opremili“.
Krumpire smo zarezali u „harmonika“ stilu, napunili šunkom te prelili zamamnim preljevom od kiselog vrhnja i sira te sve zapekli u pećnici. Sočno i ukusno, sigurni smo da im nećete moći odoljeti.
SASTOJCI
PRELJEV:
Priprema:
- Krumpire ogulite i zarežite kao „harmoniku“. Ispred i iza svakog krumpira stavite po jednu kuhaču pa tako zarezujte, kako ne biste prerezali krumpire do kraja. Stavite ih u hladnu vodu, posolite i kuhajte oko 15 minuta (da su otprilike napola kuhani).
- Nasjeckajte sitno ljutiku, češnjak i peršin. U zdjelicu dodajte kiselo vrhnje, krem sir, ljutiku, češnjak i peršin. Zalijte temeljcem i dobro promiješajte.
- Kriške šunke narežite na četvrtine. U proreze svakog krumpira umetnite po četiri komadića šunke. Posložite krumpire na lim za pečenje pa prelijte preljevom. Popaprite i pospite naribanim sirom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta i poslužite toplo. Uz jelo će dobro pasati neka vrsta zelene lisnate salate.