×
×
Predjelo s roštilja: Avokado sa slaninom
Recepti

Predjelo s roštilja: Avokado sa slaninom

U sezoni roštilja, danas vam donosim više ideju, nego recept. Neka zvijezda vašeg roštilja bude avokado omotan slaninom.

Avokado obiluje zdravim masnoćama, točnije, avokado sadrži oleinsku i linoleinsku kiselinu koje su učinkovite za smanjenje lošeg (LDL) kolesterola, dok istovremeno povećavaju razinu dobrog (HDL) kolesterola.

Slanina nam je dobro poznata i svi je volimo. Kad ih spojimo i bacimo na roštilj ili grill tavu, dobijemo izuzetno slastan zalogaj koji bi mogao iznenaditi sve, pa čak i one koji opasno sumnjaju u ovu kombinaciju okusa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
20 minuta
uteg
BROJ OSOBA
2
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Panceta

Priprema:

  1. Avokado prerežite po pola. Izvadite košticu. Ogulite ga pa svaku polovicu narežite uzdužno na 4 komada.
  2. Slaninu narežite na tanke trake te svaki komad avokada omotajte trakom slanine pa stavite peći na roštilj. Pecite s jedne i druge strane dok slanina ne postane hrskava.
  3. Ako koristite grill tavu, dobro je zagrijte, pređite preko nje komadićem slanine i tako je namastite. Stavite avokado omotan slaninom peći i pecite s jedne i druge strane dok slanina ne postane hrskava.
  4. Služite kao toplo predjelo ili zalogaj tijekom druženja, uz kiselo vrhnje u koje ste dodali malo češnjaka.