×
×
Aromatični biftek s pikantnim maslacem od hrena
Recepti

Aromatični biftek s pikantnim maslacem od hrena

Biftek na dobro zagrijanu tavu, a hren u ruke! Ova dva sastojka savršen su spoj koji morate probati.

Postoje oni koji biftek smatraju dosadnim odreskom. Svaki komad mesa je dosadan onoliko koliko je dosadan način pripreme, ali i prilog.

Kako bih malo razbudio okusne pupoljke, pečeni biftek sam upario s pikantnim maslacem začinjenim hrenom. Ovo nije nikakvo iznenađenje, ako uzmete u obzir da sam veliki ljubitelj hrena (vidjeti dokaze: lungić na salatu i medaljoni omotani slaninom).

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
5
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Juneći biftek

Priprema:

  1. Biftek očistite od žilica pa ga povežite špagom kako bi zadržao formu. Posolite ga, popaprite i začinite suhim timijanom. Začine dobro utrljajte u meso. Biftek ostavite pola sata na sobnoj temperaturi.
  2. Tavu dobro zagrijte pa dodajte malo ulja. Pecite biftek dok se ne zapeče sa svih strana. Kad je gotov prema stupnju pečenosti kojeg preferirate, ostavite ga da odmara 10-ak minuta prije nego ga narežete na odreske.
  3. U međuvremenu pripremite začinski maslac. Maslac sobne temperature narežite nožem na manje komade. Dodajte mu protisnuti režanj češnjaka, naribani hren i usitnjene grančice timijana. Lagano posolite pa nožem sve sastojke sjedinite u kompaktnu masu.
  4. Pomoću dva noža oblikujte maslac u kvadrat pa ga stavite u hladnjak da se stegne.
  5. Kada je meso odležalo, narežite ga na odreske debljine 1.5 do 2 centimetra. Na svaki odrezak stavite po žlicu maslaca.
  6. Aromatični biftek poslužite s prilozima po želji. Ja sam odabrao pire krumpir s cheddar sirom i mješavinu lisnate salate.