Ovi jednostavni “brodići” imaju sve navedeno – pureću šunku kao izvor proteina, puno raznovrsnog povrća i grčki jogurt koji će to sve povezati.
Brodići su zgodni i kao “to-go” opcija, bilo da je riječ o gablecu na poslu, pikniku ili uživanju na balkonu.
SASTOJCI
Priprema:
- Priprema je dosta jednostavna. Započet ćemo s pripremom batata kao priloga koji će dodatno "pojačati" ovo jelo. Batatu dobro operite koru (ja ju ne gulim) pa ga narežite na kriške. Ploške batata nauljite, posolite i popaprite. Pecite na 200°C oko 20 minuta.
- Dok se batat peče pripremite glavni dio ovog jela. Crvenom radiču i zelenoj salati uklonite korijen i oprezno razdvojite listove kako bi ostali cijeli. Operite salate i ostavite ih da se ocijede od viška vode.
- Rajčice operite i prepolovite, krastavac također operite i narežite na manje kocke. Grah i kukuruz procijedite, a avokado ogulite i narežite na kockice. Šunku također narežite na manje kocke pa sve pomiješajte u zdjeli. Na samom kraju začinite s maslinovim uljem, octom i soli.
- U brodiće od radiča stavite 2 žlice nadjeva te povrh svega jednu žlicu grčkog jogurta sa sjeckanim peršinom. Dovršite brodić s jednom kriškom pečenog batata.
- Od istog nadjeva možete napraviti i rolice sa zelenom salatom umjesto tortilje. Na list salate stavite jednu ili dvije kriške batata, jednu žlicu nadjeva i malo grčkog jogurta te zarolajte kao sarmicu. Prije posluživanja rolice možete prerezati kako bi se vidjelo punjenje.