Sve što je inspirirano meksičkom kuhinjom, smatram ukusnom hranom. Ako je riječ o ovakvim jelima s mljevenim mesom i grahom, onda je to to – idealno jelo za ove hladne jesenske dane i večeri.
Juha možda i nije najsretniji naziv, ali svakako se jede sa žlicom. Uz dodatke koji se stavljaju na kraju ovo stvarno i je taco!
SASTOJCI
DODATNO:
Priprema:
- U loncu otopite maslac pa dodajte mljevenu junetinu i sitno sjeckani luk. Dinstajte dok luk ne omekša, a meso ne postane smeđe, tj. dok se ne zapeče, ukupno 10-ak minuta ukupno.
- U meso dodajte koncentrat rajčice te sve začine. Dobro promiješajte i pržite 5 minuta da se dobro prožmu okusi. Grah i kukuruz procijedite i isperite pa dodajte u lonac.
- Sve zalijte vodom i pasiranom rajčicom pa kuhajte 20-30 minuta na jakoj vatri kako bi se tekućina ukuhala.
- Kod posluživanja naribajte polovicu cheddar sira direktno u zdjelicu ili tanjur kako bi se rastopio po juhi.
- Servirajte taco juhu u zdjelicama s tim da na vrh svake dodajte malo kiselog vrhnja, kockice avokada, tanko rezani ljubičasti luk, sjeckani peršin te još malo ribanog sira. Sa strane poslužite tortilja čips.