Brza taco juha s mljevenom junetinom

2021

Sastojci

  • 2 žlice maslaca
  • 450 g mljevene junetine
  • 1 crveni luk
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • 1 žličica čilija u prahu
  • 1 žličica kumina
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žlica soli
  • 480 g graha (2 konzerve)
  • 150 g kukuruza (1 konzerva)
  • 1 litra vode
  • 200 g pasirane rajčice
  • DODATNO:
  • tortilla čips
  • kiselo vrhnje
  • avokado
  • peršin
  • cheddar sir
  • limeta
  • ljubičasti luk
11 Siječanj 2021, Komentari: Komentari isključeni za Brza taco juha s mljevenom junetinom

Tehnički, ovo jelo možda nije juha, ali je svakako "na žlicu" i sadrži sve što jedan taco treba imati.

Sve što je inspirirano meksičkom kuhinjom, smatram ukusnom hranom. Ako je riječ o ovakvim jelima s mljevenim mesom i grahom, onda je to to – idealno jelo za ove hladne jesenske dane i večeri.

Juha možda i nije najsretniji naziv, ali svakako se jede sa žlicom. Uz dodatke koji se stavljaju na kraju ovo stvarno i je taco!

taco-juha-s-mljevenom-junetinom-02

Priprema:

U loncu otopite maslac pa dodajte mljevenu junetinu i sitno sjeckani luk. Dinstajte dok luk ne omekša, a meso ne postane smeđe, tj. dok se ne zapeče, ukupno 10-ak minuta ukupno.

U meso dodajte koncentrat rajčice te sve začine. Dobro promiješajte i pržite 5 minuta da se dobro prožmu okusi. Grah i kukuruz procijedite i isperite pa dodajte u lonac.

Sve zalijte vodom i pasiranom rajčicom pa kuhajte 20-30 minuta na jakoj vatri kako bi se tekućina ukuhala.

Kod posluživanja naribajte polovicu cheddar sira direktno u zdjelicu ili tanjur kako bi se rastopio po juhi.

Servirajte taco juhu u zdjelicama s tim da na vrh svake dodajte malo kiselog vrhnja, kockice avokada, tanko rezani ljubičasti luk, sjeckani peršin te još malo ribanog sira. Sa strane poslužite tortilla čips.

Vezani članci