Crunchwrap: Punjena hrskava tortilja pečena u tavi

2019

Sastojci

  • 850 g miješanog mljevenog mesa
  • 150 g luka
  • 500 ml goveđeg temeljca
  • cherry rajčice
  • zelena salata (kristal)
  • cheddar sir
  • ukiseljene jalapeño papričice
  • tortilja čips
  • guacamole umak
  • jogurt umak
  • tortilje (30 cm promjera)
  • sol, papar
  • dimljena mljevena crvena paprika
  • češnjak u granulama
20 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Crunchwrap: Punjena hrskava tortilja pečena u tavi

Tortilja punjena sočnim mesnim nadjevom, sirom i tortilja čipsom, specifično presavijena i zapečena u tavi. Upoznaj crunchwrap, tvoje novo omiljeno tortilja-jelo!

Cruchwrap je jelo koje dolazi iz Taco Bella – jednog od najvećih i najpoznatijih fast food lanaca inspiriranih meksičkom kuhinjom. Sigurno ste nekad čuli za Taco Bell, ako ništa drugo, barem u nekoj američkoj seriji ili filmu.

Ako ste poželjeli probati nešto što se iole slično poslužuje u ovom fast foodu, onda je cruchwrap jelo za vas.

Glavni dio crunchwrapa je mesni nadjev koji se u originalu radi od čiste junetine. Ja sam koristio miješano mljeveno meso jer mislim da je masnoća od svinjetine ključna za sočni nadjev.

Osim sočnog mesnog nadjeva, posebnost ovog jela nalazi se u hrskavoj tortilji (izvana) i hrskavom tortilja čipsu (iznutra).

Za sve koje sam uvjerio, recept je u nastavku.

crunchwrap-02

Priprema:

Očistite luk i sitno ga nasjeckajte. Luk stavite dinstati na malo biljnog ulja na srednje jakom plamenu u duboku tavu ili lonac. Kada luk postane proziran, dodajte mljeveno meso.

Kuhačom ga razdvojite i uz povremeno miješanje dinstajte meso dok većina mesa ne posivi. Dodajte začine po želji, a količine regulirajte ovisno o začinjenosti temeljca koji se kasnije dodaje.

Kada meso počne ispuštati vlastitu masnoću, dodajte oko 50-100 ml goveđeg temeljca i pustite da se meso lagano krčka.

Kada temeljac ispari, ponovno podlijte meso s malo novog temeljca. Ponavljajte dok ne potrošite sav temeljac.

Ovo je najbitniji dio pripreme nadjeva. Želite da vam mljeveno meso u tortilji bude sočno, da se topi u ustima i da se osjeti kao da je pripremljeno s nekim umakom iako umaka nema. Zbog toga je bitno, kao i kod svakog mesnog ragua, duže vrijeme termički obrađivati meso.

Pokušajte meso ovako dinstati barem 60 minuta, a ako imate vremena slobodno možete i duže. Meso će biti samo sočnije što se duže priprema.

Meso je gotovo kada sva tekućina ispari iz njega i ostane samo gusti umak od temeljca i začina u tavi.

Za crunchwrap koristite najveće tortilje koje možete pronaći.

U sredinu tortilje (rub ostavite oko 3 prsta praznim za presavijanje) naribajte malo cheddar sira. Po siru rasporedite mljeveno meso. Na meso stavite nekoliko jalapeño paprika, tortilja čips, na kockice narezanu rajčicu, nasjeckanu salatu i još naribanog cheddar sira.

Tortilju s jedne strane preklopite do polovice punjenja. Zatim primite kraj tog preklopljenog dijela tortilje i njega ponovno preklopite. Ponovite postupak 5 ili 6 puta dok tako cijelu tortilju ne preklopite u krug.

Na suhu vruću tavu stavite peći tortilju okrenutu na stranu gdje ste je preklapali. Pecite je oko 30 sekundi, dovoljno da postane hrskava. Okrenite je i zapecite i na drugoj strani.

Crunchwrap nemojte preklapati krpama ili papirnatim ubrusima kako bi tortilje ostale čvrste i hrskave.

Poslužite chrunchwrap odmah dok je još topao uz jogurt i guacamole umak.

Vezani članci