Ovo jednostavno jelo sastojcima neodoljivo podsjeća na chili con carne. Ono što čini razliku jest dodatak mladog kupusa koji mu daje divnu notu svježine i pretvara ga u bogatu gustu juhu ili novu dimenziju variva.
Odličan je izbor za svaki dan, a može se skuhati i za par dana ili zamrznuti pa izvaditi prema potrebi. Bilo da ga služite za ručak ili večeru, fino će vas zasititi i zagrijati u prohladnim danima.
SASTOJCI
Priprema:
- Očistite luk i nasjeckajte ga na sitne kockice. Kupus narežite na šire trakice. Mrkvu ogulite i narežite na tanje ploške, celer također narežite na tanje ploške.
- U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje. Ubacite luk i sotirajte ga 6-7 minuta. Dodajte mljeveno meso, kuhačom ga razbijte na veće grudice pa ga popržite oko 7-8 minuta. Potom dodajte mrkvu i celer, pirjajte 5-6 minuta pa dodajte protisnuti češnjak i koncentrat rajčice te nastavite pirjati još par minuta. Dodajte sjeckanu konzerviranu rajčicu, suhi mažuran i lovorov list i kuhajte 10 minuta.
- Posolite, popaprite, dodajte mesni temeljac ili vodu te svježi kupus, poklopite. Kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta.
- Potom dodajte kuhani crveni grah (možete koristiti konzervirani grah, samo ga dobro ocijedite i lagano isperite), nastavite kuhati još 10 minuta pa kušajte i prema potrebi dodatno začinite.
- Poslužite u dubokim tanjurima ili zdjelicama, u svaki tanjur po želji dodajte žlicu kiselog vrhnja.