×
×
Gusta juha s mljevenim mesom i mladim kupusom
Recepti

Gusta juha s mljevenim mesom i mladim kupusom

Kad vam se jede nešto srčano, utješno na žlicu, a da nije klasična juha ili varivo, onda skuhajte ovo divno jelo s mljevenim mesom i svježim kupusom.

Ovo jednostavno jelo sastojcima neodoljivo podsjeća na chili con carne. Ono što čini razliku jest dodatak mladog kupusa koji mu daje divnu notu svježine i pretvara ga u bogatu gustu juhu ili novu dimenziju variva.

Odličan je izbor za svaki dan, a može se skuhati i za par dana ili zamrznuti pa izvaditi prema potrebi. Bilo da ga služite za ručak ili večeru, fino će vas zasititi i zagrijati u prohladnim danima.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Očistite luk i nasjeckajte ga na sitne kockice. Kupus narežite na šire trakice. Mrkvu ogulite i narežite na tanje ploške, celer također narežite na tanje ploške.
  2. U dubljem loncu zagrijte maslinovo ulje. Ubacite luk i sotirajte ga 6-7 minuta. Dodajte mljeveno meso, kuhačom ga razbijte na veće grudice pa ga popržite oko 7-8 minuta. Potom dodajte mrkvu i celer, pirjajte 5-6 minuta pa dodajte protisnuti češnjak i koncentrat rajčice te nastavite pirjati još par minuta. Dodajte sjeckanu konzerviranu rajčicu, suhi mažuran i lovorov list i kuhajte 10 minuta.
  3. Posolite, popaprite, dodajte mesni temeljac ili vodu te svježi kupus, poklopite. Kad zakuha, smanjite vatru i kuhajte oko 30 minuta.
  4. Potom dodajte kuhani crveni grah (možete koristiti konzervirani grah, samo ga dobro ocijedite i lagano isperite), nastavite kuhati još 10 minuta pa kušajte i prema potrebi dodatno začinite.
  5. Poslužite u dubokim tanjurima ili zdjelicama, u svaki tanjur po želji dodajte žlicu kiselog vrhnja.
Mesnica