Blagdani su vrijeme druženja, službenih domjenaka, obiteljskih ručkova i darivanja. Gotovo da je nezamislivo organizirati neko blagdansko druženje, a ne pripremiti hladnu platu s narescima i sirevima. Sigurna sam da ćete je i vi poslužiti ovih dana.
Možete to učiniti kao i uvijek pa je samo posložiti na dasku ili možete pokušati i nešto malo kreativnije. Zašto ne bi hladnu platu učinili središnjom, jestivom dekoracijom stola. Uostalom, što je prikladnije imati na blagdanskom stolu od vijenca. Jedan vrlo konkretan, mesni vijenac za istinske mesoljupce.
Ako vam se sviđa ova ideja evo nekoliko uputa kako je možete napraviti u vlastitoj režiji. Nije komplicirano i zapravo nema pravog recepta, samo smjernice.
U nastavku vam donosim popis svega što sam koristila za slaganje našeg mesnog vjenčića, a vi se, suprotno svemu što su vas učili, slobodno poigrajte s hranom i stavite ono što najviše volite.
SASTOJCI
Priprema:
- Za početak ćete trebati lijepi okrugli tanjur koji će biti podloga vašem vijencu. Osim tanjura trebat ćete i lijepe, manje štapiće za ražnjiće ili dekorativne čačkalice. Kada nabavite sav alat možete se baciti na planiranje vijenca.
- Odaberite salame, sireve, masline ili ukiseljeno povrće koje volite, a možete koristiti i našu kombinaciju. Na svaki štapić nanižite komad sira, zatim maslinu, nekoliko komada salama i opet maslinu. Zatim štapiće složite na tanjur, u krug.
- Kada posložite sve štapiće dodajte pokoji list rikole te posipajte sve zrnima nara i poslužite. Jednostavno, a tako dobro!