Jedino što vam je potrebno za pripremu krumpirovih pola jest odabir dobrog krumpira za tu vrstu pripreme. Brašnast, škrobast, pomalo slatkast, dakle najbolji, naslov kojeg kod nas drži lički krumpir pa ne čudi da su i krumpirove pole poznatije kao ličke pole.
Kako oko pripreme nije potrebno previše mudrovati, ostaje vam osmisliti priloge. Tradicionalno se pole služe sa svježim sirom, vrhnjem, kajmakom ili maslacem, dobrom slaninom, čvarcima i kobasicama, ajvarom, ali dopušteno vam je spariti ih sa svime što vam je po guštu.
Ja vam predlažem paštetu od čvaraka ili domaću seljačku paštetu.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na 200 °C. Lim za pečenje možete obložiti papirom.
- Krumpire dobro operite, osušite i prerežite na pola pa poslažite po limu i posolite. Pecite 50-ak minuta do sat vremena.
- Po želji pred kraj na pole rasporedite komadiće tanko narezane slanine ili ribanog sira po želji.