Jede vam se quiche, a nemate vremena? Nemojte očajavati. Rješenje su mali quiche zalogaji. Okus je gotovo identičan kao da ste radili pravi quiche, ali ste uštedjeli vrijeme potrebno za izradu prhkog tijesta.
SASTOJCI
Priprema:
- Pećnicu ugrijte na maksimum, a kalup za muffine premažite s malo maslaca. Šunku nasjeckajte na male kockice, a sireve naribajte. Jaja istucite pjenjačom uz dodatak soli, papra i nasjeckanog peršina pa umiješajte vrhnje za šlag. Sve ostavite sa strane.
- Rezačem izrežite šest krugova, istanjite ih valjkom za tijesto i nježno utisnite u kalupe da dobijete košarice. Stavite u pećnicu i pecite dvije minute na 200 °C. Ovaj korak je izuzetno važan jer služi tome da se kruh dobro prosuši i spriječi da vam se kruh razmoči kada ulijete nadjev, a quichevi ostanu gnjecavi.
- Nakon dvije minute izvadite kalupe s tostom iz pećnice, pa u dobivene košarice rasporedite narezanu šunku i naribane sireve i sve zalijte smjesom od jaja. Vratite u pećnicu i pecite idućih dvadesetak minuta na 180-200 °C. Krajevi moraju dobiti zlatnu koricu, a nadjev se lijepo zažutiti.
- Nakon vađenja iz pećnice, quicheve ostavite desetak minuta da se lagano prohlade, nadjev slegne i stisne, a zatim ih oprezno odvojite od kalupa.