Ako redovito pratite Volim meso portal, onda ste sigurno upoznati s najboljom verzijom sushija ikad – onog sa slaninom i mljevenim mesom!
Svoju verziju ove mesne rolade sam odlučio oplemeniti dodatnom bojom, kako bi jelo bilo šarenije i više podsjećalo na pravi sushi. Mesni sushi sam poslužio na kuhanoj riži s đumbirom, kako ne bi izostavio glavni sastojak svakog sushija, rižu, ali i kiselkasti okus koji ih karakterizira.
Sushi karakterizira kiselkasti okus i glavni sastojak je riža, stoga sam ovu mesnu verziju sushija odlučio poslužiti na riži kuhanoj s đumbirom.
Idealno, ova rolada se može ispeći na roštilju, ali jednako uspješno je možete pripremiti u pećnici, na dane koji možda nisu idealni za otvorenu vatru.
SASTOJCI
DODATNO:
Priprema:
- U mljeveno meso dodajte šaku sitno sjeckanog peršina, sve navedene začine i soja umak. Pripazite na količinu ljute crvene paprike - dozirajte je prema svom ukusu.
- Miješajući smjesu rukama, dobro povežite meso sa svim sastojcima te ga ostavite u hladnjaku oko pola sata ili dok ne pripremite ostale namirnice za posluživanje.
- U dublji lonac stavite rižu, naribanu cijelu mrkvu i žličicu naribanog đumbira. Prelijte s dvije do dvije i pol šalice vode, dodajte malo soli i pustite rižu da zakuha. Na laganoj vatri završite rižu, a gotova je kada sva tekućina iz nje ispari. Ako volite kremastiju rižu, na kraju joj možete dodati i malo maslaca.
- Očistite jedan luk te ga narežite na kolutove, a zatim ih prepolovite. Luk stavite pržiti u prst duboko ulje na srednje jakoj vatri dok ne dobije zlatnu ili zlatno smeđu boju. Izvadite ga na papirnati ubrus i dobro raširite kako bi se što bolje posušio i pretvorio u čips.
- Za rolanje "mesnog sushija" trebat će vam posebna podloga motanje sushija. Ako je nemate, možete se slobodno poslužiti prozirnom folijom koja će jednako dobro poslužiti svrsi.
- Foliju rastegnite preko daske za rezanje te po njoj posložite slaninu da im se bočni krajevi lagano preklapaju i da nema rupa u tom sloju. Rukama zatim utisnite meso s jedne strane preko slanine. Mesom prekrijte oko 2/3 slanine na debljinu od 1 centimetra. Po sredini mljevenog mesa posložite sir za pizzu i zelenu papriku narezane na štangice.
- Primite rastezljivu foliju i lagano s njom preklopite mljeveno meso preko punjenja. Držite foliju nategnutom kako bi dobili ravnomjeran oblik rolade. Nastavite rolati do kraja, a kad ste gotovi, premjestite roladu u protvan pazeći da vam je kraj rolade, točnije vrh slanine, na dnu. U suprotnom će vam se slanina odmotati prilikom pečenja.
- Ponovite proces dok za sve tri rolade te ih stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 °C, 20 do 25 minuta. Kada su rolade pečene, dozvolite im da se ohladi par minuta kako bi ih mogli narezati.
- Narezanu štrucu poslužite na riži s đumbirom, a preko nje posipajte čips od luka. Kao priloge možete koristiti sve što vam paše - od soja umaka do kajmaka.