×
×
Napravite mini gurmanske mesne štruce
Recepti

Napravite mini gurmanske mesne štruce

Spoj mesne štruce i gurmanske pljeskavice špikane i omotane slaninom osvojit će vas svojim okusom i izgledom.

Kad se nađem u situaciji da jedem vani, ili čak kod naručivanja dostave, na mjestima koja nude roštilj uvijek volim isprobati gurmansku pljeskavicu.

Ima nešto posebno slasno u kombinaciji mljevenog mesa, komadića dimljene slanine i drugih sastojaka koji mi gurmansku pljeskavicu uvijek učine neodoljivim jelom. Draža mi je i od samih (šiš)ćevapa.

Upravo mi je jedna odlična zagrebačka gurmanska pljeskavica posadila ideju o izradi našpikane mesne štruce, ali u pojedinačnom, mini izdanju.

U ovom receptu, bijeli kruh je zamijenilo kukuruzno pecivo, štruca je obogaćena slaninom, omotana pancetom i premazana umakom koji se tijekom pečenja divno karamelizirao.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena svinjetina

Priprema:

  1. Pripremite sve sastojke za mesnu štrucu. Kukuruzno pecivo ili kruh narežite na kockice široke 1 centimetar. Dimljenu slaninu i korijen peršina narežite na malo manje kockice.
  2. U dubokoj posudi začinite mljeveno meso s 2-3 žličice soli, 1 žlicom papra i žličicom mljevene crvene paprike. Rukama pomiješajte meso sa začinima, potom dodajte kruh, peršin i slaninu.
  3. Ako nije stariji i tvrd, kruh ne morate namakati u mlijeku ili vodi. Ideja je da se jasno osjeti teksturom i okusom u mesnoj štruci. Pomiješajte dobro još jednom sve sastojke dok ne dobijete jednoličnu smjesu za mesnu štrucu.
  4. Od dobivene smjese uzmite dovoljno mesa da možete s dvije ruke napraviti veću mesnu kuglu. Kada ste napravili kuglu, stavite ju na dasku i dlanom lagano utisnite u oblik deblje pljeskavice. Od ove količine smjese ćete dobiti oko 8 ili 9 pljeskavica.
  5. Oko svake male štruce omotajte dvije do tri trake pancete koje ćete učvrstiti čačkalicama da se ne odmotaju prilikom pečenja. Na kraju ih još premažite posebnim premazom.
  6. Premaz napravite tako da 3 žlice kečapa pomiješate sa žlicom balzamičnog octa i malo mrvljenog čilija. Obavezno premažite mesne štruce, a po želji možete i pancetu koja ih obrubljuje.
  7. Gurmanske mesne štruce pecite na 200 °C u prethodno zagrijanoj pećnici barem 30 minuta, a ako ste napravili malo veće štruce, pecite ih oko 40-45 minuta.
  8. Gotove gurmanske mesne štruce poslužite na svježe kuhanoj začinjenoj palenti.