Mortadela mi je oduvijek imala profinjen okus zbog čega je volim i često jedem. To je ujedno i razlog zašto sam je odabrao za izradu ovog elegantnog namaza koji se priprema u svega par minuta.
Dovoljno je sve sastojke staviti u sjeckalicu ili multipraktik, stisnuti gumb i dok “mašinerija” obavlja svoje, vi slobodno razmišljajte koju vrstu pića želite poslužiti uz ovo jelo (savjet: neka je bijelo i pjenušavo!).
Mousse možete namazati na koju god vrstu peciva ili kruha želite, ali za poseban gušt predlažem da kruh najprije kratko prepečete, premažete s malo maslaca i na kraju s puno, puno moussea od mortadele.
SASTOJCI
Priprema:
- Mortadelu narežite na kockice pa je stavite u multipraktik. Dodajte joj svježi polumasni sir, vrhnje za kuhanje, senf i papar. Uključite multipraktik i pričekajte minutu dok se svi sastojci pretvore u kremu.
- Po želji dodajte do 2 žličice ulja ili vrhnja za kuhanje kako biste postigli dodatnu kremoznost ovog namaza, kao i dodatne začine po želji.
- Ponovno uključite multipraktik i pustite da nastavi pripremu namaza oko 2 do 3 minute.
- Mousse od mortadele možete poslužiti odmah ili ga staviti u posudu s poklopcem i čuvati u hladnjaku za kasnije posluživanje. Mousse također možete koristiti kao punjenje za raviole.
- Prije posluživanja, na grill tavi prepecite kruh ili pecivo koje ste odabrali. Na njega obilno namažite mousse od mortadele pa sve pospite očišćenim pistacijama, naribanim parmezanom i lisnatom salatom po želji.