Kako napraviti mousse od mortadele

2017

Sastojci

  • 300 g mortadele
  • 120 g svježeg polumasnog sira
  • 100 g vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica Dijon senfa
  • 2 žličice biljnog ulja
  • 1 žličica papra
  • pistacije
  • parmezan
  • kruh ili pecivo po izboru
  • lisnata salata po izboru
19 Veljača 2017, Komentari: Comments Off on Kako napraviti mousse od mortadele

Mousse od mortadele ili Spuma di Mortadella je namaz profinjenog okusa kojeg je izuzetno lako napraviti. Namažite ga na prepečeni kruh, pecivo ili krekere i poslužite kao predjelo.

Mortadela mi je oduvijek imala profinjen okus zbog čega je volim i često jedem. To je ujedno i razlog zašto sam je odabrao za izradu ovog elegantnog namaza koji se priprema u svega par minuta.

Dovoljno je sve sastojke staviti u sjeckalicu ili multipraktik, stisnuti gumb i dok “mašinerija” obavlja svoje, vi slobodno razmišljajte koju vrstu pića želite poslužiti uz ovo jelo (savjet: neka je bijelo i pjenušavo!).

Mousse možete namazati na koju god vrstu peciva ili kruha želite, ali za poseban gušt predlažem da kruh najprije kratko prepečete, premažete s malo maslaca i na kraju s puno, puno moussea od mortadele.

mousse-od-mortadele-detalj

Priprema:

Mortadelu narežite na kockice pa je stavite u multipraktik. Dodajte joj svježi polumasni sir, vrhnje za kuhanje, senf i papar. Uključite multipraktik i pričekajte minutu dok se svi sastojci pretvore u kremu.

Po želji dodajte do 2 žličice ulja ili vrhnja za kuhanje kako biste postigli dodatnu kremoznost ovog namaza, kao i dodatne začine po želji.

Ponovno uključite multipraktik i pustite da nastavi pripremu namaza oko 2 do 3 minute.

Mousse od mortadele možete poslužiti odmah ili ga staviti u posudu s poklopcem i čuvati u hladnjaku za kasnije posluživanje. Mousse također možete koristiti kao punjenje za raviole.

Prije posluživanja, na grill tavi prepecite kruh ili pecivo koje ste odabrali. Na njega obilno namažite mousse od mortadele pa sve pospite očišćenim pistacijama, naribanim parmezanom i lisnatom salatom po želji.

Vezani članci