Za pripremu sirnih kugli ne treba vam ni štednjak ni pećnica, već dobra stara sjeckalica ili multipraktik. Kugle su gotove za čas, ali ih je prije posluživanja potrebno dobro ohladiti.
Poigrajte se okusima, prilagodite ih po želji, a ukrasite radi efektnijeg izgleda.
U nastavku predlažemo dvije ideje kako napraviti i atraktivno poslužiti sirne kugle. Idealno za novogodišnji party.
SASTOJCI
ZA CRVENU KUGLU:
ZA ZELENU KUGLU:
Priprema:
- U multipraktik ili sjeckalicu stavite sve sastojke osim krem sira. Znači suhe smokve, plavi sir, pršut ako radite crvenu sirnu kuglu ili dimljeni sir, list peršina, orahe i slaninu ako radite zelenu sirnu kuglu.
- S nekoliko pulsirajućih okretaja noža usitnite namirnice na zrnastu veličinu.
- Dodajte krem sir i još jednom pustite multipraktik u pogon kako bi povezao sve sastojke.
- Jelo je u ovom trenutku gotovo i možete ga samo kao takvog poslužiti uz krekere ili tostirani kruh.
- Kugle možete dodatno ukrasiti. U crvenu lagano rukama utisnite sjemenke nara, pri čemu pazite da ne popucaju. Zelenu kuglu pospite sitno sjeckanim listom peršina i prženom slaninom.