Rolano pečenje punjeno čvarcima i kruhom

2018

Sastojci

  • 1400 g svinjskog buta
  • 150 g bijelog kruha
  • 70 g čvaraka
  • 80 g mladog luka
  • 70 g maslaca
  • ljubičasti luk
  • paprika
  • sol, papar
  • dimljena crvena paprika (po želji)
26 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Rolano pečenje punjeno čvarcima i kruhom

Kad je vikend i više ljudi za stolom dobro je u rukavu imati recept za jelo u kojem će svi uživati. Ovo rolano pečenje s posebnim nadjevom moglo bi biti pravi nedjeljni hit.

Kod mene rijetko kad čvarci prežive dovoljno dugo da ih uspijem iskombinirati u neko (novo) jelo. Ovaj put sam ih uspio “sačuvati” pa zajedno s kruhom i lukom ne pojesti već pretvoriti u odličan nadjev za pečenje.

Za pečenje sam odabrao svinjski but u komadu kojeg ćete morati razrezati na jedan veliki odrezak kako biste ga mogli nadjenuti i zarolati. Upute za rolanje i vezivanje pečenja potražite u korak po korak vodiču.

rolano-pecenje-punjeno-cvarcima-02

Priprema:

Svježi kruh, čvarke i zeleni dio mladog luka stavite u električnu sjeckalicu pa usitnite.

Na tavi otopite maslac. Na maslacu kratko prepržite ostatak mladog luka kojeg ste prethodno sitno nasjeckali.

Kada luk postane proziran u tavu dodajte usitnjen kruh s čvarcima. Ako koristite neslane čvarke u ovom trenutku dodajte malo soli. Miješajte sve dok se maslac ne upije u usitnjeni kruh (oko minute).

Svinjski but razrežite kako biste dobili veliki file pa ga istucite batom za meso na debljinu od 1 cm. Posolite ga i popaprite sa svih strana.

Preko njega ravnomjerno rasporedite nadjev od kruha i čvaraka ostavljajući krajeve mesa slobodnima. Zamotajte meso po širini u roladu i učvrstite je kuharskim koncem.

Prije pečenja premažite roladu s malo ulja ili maslacom. Roladu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 60 minuta.

Uz punjenu roladu možete ispeći razno povrće po želji kao prilog.

Vezani članci