Kod mene rijetko kad čvarci prežive dovoljno dugo da ih uspijem iskombinirati u neko (novo) jelo. Ovaj put sam ih uspio “sačuvati” pa zajedno s kruhom i lukom ne pojesti već pretvoriti u odličan nadjev za pečenje.
Za pečenje sam odabrao svinjski but u komadu kojeg ćete morati razrezati na jedan veliki odrezak kako biste ga mogli nadjenuti i zarolati. Upute za rolanje i vezivanje pečenja potražite u korak po korak vodiču.
SASTOJCI
Priprema:
- Svježi kruh, čvarke i zeleni dio mladog luka stavite u električnu sjeckalicu pa usitnite.
- Na tavi otopite maslac. Na maslacu kratko prepržite ostatak mladog luka kojeg ste prethodno sitno nasjeckali.
- Kada luk postane proziran u tavu dodajte usitnjen kruh s čvarcima. Ako koristite neslane čvarke u ovom trenutku dodajte malo soli. Miješajte sve dok se maslac ne upije u usitnjeni kruh (oko minute).
- Svinjski but razrežite kako biste dobili veliki file pa ga istucite batom za meso na debljinu od 1 cm. Posolite ga i popaprite sa svih strana.
- Preko njega ravnomjerno rasporedite nadjev od kruha i čvaraka ostavljajući krajeve mesa slobodnima. Zamotajte meso po širini u roladu i učvrstite je kuharskim koncem.
- Prije pečenja premažite roladu s malo ulja ili maslacom. Roladu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C 60 minuta.
- Uz punjenu roladu možete ispeći razno povrće po želji kao prilog.