×
×
Tjestenina u umaku od mljevenog mesa
Recepti

Tjestenina u umaku od mljevenog mesa

Kad se umak i tjestenina istovremeno kuhaju u istom loncu, to može značiti samo jedno – jelo je ekstra sočno i brzo gotovo!

Na spomen umaka od mljevenog mesa, većina ljudi će odmah pomisliti na “bolonjez”. No ovaj umak obogaćen je gljivama, konkretno šampinjonima te porilukom.

Dodatna specifičnost je što se kuha u istom loncu s tjesteninom. Naime, takvim će se kuhanjem okusi odlično povezati.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Ogulite mrkvu i nasjeckajte je na kockice, očistite šampinjone i narežite ih na listiće. Dobro operite poriluk i narežite ga na kolutiće.
  2. Zagrijte maslinovo ulje pa na njemu popirjajte poriluk i mrkvu. Kad mrkva malo omekša, dodajte mljeveno meso i pirjajte 10-ak minuta. Potom dodajte šampinjone i pirjajte dok ne ispari voda koju su gljive pustile.
  3. Zalijte sve nasjeckanim pelatima i jednom i pol šalicom vode, posolite, poparite i dodajte malo mrvljenog čilija (prema želji).
  4. Ubacite tjesteninu i sve dobro promiješajte pa pustite da se kuha na laganoj vatri. Povremeno miješajte i podlijevajte vodom, dok tjestenina nije skuhana (10-15 minuta), a pred kraj umiješajte nasjeckane listiće peršina i bosiljka.
  5. Servirajte toplo, posuto nasjeckanim svježim vlascem. Prema želji, pospite ribanim parmezanom.