×
×
VIDEO: Pljeskavica punjena sirom i špinatom
Video recepti

VIDEO: Pljeskavica punjena sirom i špinatom

Punjena pljeskavica donosi iznenađenje – rastopljeni sirevi i špinat sakrili su se unutar samog mesa!

Odlučili smo isprobati zanimljiv pristup, a to je punjena pljeskavica. Iako špinat možete dodati kao salatu, a sir jednostavno položiti na meso, dopala nam se ideja da spoj špinata i rastopljenog sira sakrijemo u samu pljeskavicu.

Nemojte unaprijed ništa reći svojim gostima ili ukućanima, pustite ih da se iznenade kada zagrizu ovu sočnu pljeskavicu.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Razradite mljeveno meso vilicom, posolite ga i popaprite te dodajte malo mljevenog čilija (prema želji). Ruke navlažite vodom pa oblikujte šest pljeskavica visine oko 1 cm i promjera oko 10 cm. Spremite ih u hladnjak.
  2. Ugrijte vodu na srednje jakoj vatri, ubacite špinat, poklopite ga i kuhajte 2-3 minute. Ocijedite ga i pustite da se ohladi. Iscijedite rukama višak vode iz njega pa ga nasjeckajte.
  3. Naribajte mozzarellu i parmezan pa pomiješajte sa špinatom. Na sredinu tri pljeskavice stavite smjesu špinata i sira pa poklopite s preostale tri pljeskavice. Prstima dobro pritisnite krajeve kako bi se spojili, a zatim oblikujte rukama rubove te lagano pritisnite pljeskavice odozgora.
  4. Zagrijte ulje u tavi pa ispecite pljeskavice, oko 5 minuta sa svake strane.
  5. Poslužite kao odreske od mljevenog mesa, uz prilog i salatu, ili u hambi pecivu kao klasičan burger.