Tradicionalni recepti nezamislivi su bez ukusnog i sočnog mljevenog mesa, a istovremeno riječ je o vrlo kreativnoj namirnici koja se može pripremiti na bezbroj načina.
Brojni kuhari savjetuju kako bilo kakvoj mješavini mljevenog mesa uvijek treba dodati malo vruće vode kako bi bila sočnija i rahlija.
Kod začinjavanja pak treba obratiti pozornost koje ste još namirnice dodali mljevenom mesu. Ako ste na primjer dodali slaninu ili pršut te slične namirnice koje oslobađaju dodatne arome i soli, treba obratiti pozornost na dodane količine soli kako mješavina ne bi bila preslana.
1. Talijanska mesa štruca
Mesna štruca obogaćena paprikom, ušuškana u umak od rajčice zasigurno će obradovati sve ljubitelje mljevenog mesa.
2. Crunchwrap supreme
Tortilja punjena sočnim mesnim nadjevom, sirom i tortilja čipsom, specifično presavijena i zapečena u tavi. Upoznaj crunchwrap, tvoje novo omiljeno tortilja-jelo!
3. Sendvič s mljevenom junetinom i brokulom
Mljeveno meso iz tave, umjesto na tjesteninu, ovaj put je skrenulo na kruh i pretvorilo se u bogati sendvič završen u pećnici.
4. Udon rezanci s mljevenom svinjetinom i kikirikijem
Jednostavno i brzo jelo nadahnuto dalekim istokom koje pršti okusima i bojama. Okuse možete kombinirati koristeći dostupno povrće.
5. Lazanje na žlicu
Lazanje bez pećnice i na žlicu? Brza zamjena za prave lazanje oduševit će vas okusom i načinom pripreme.
6. Riža s mljevenom junetinom i paprikama
Ukusno jelo koje odlično spaja mljeveno meso, povrće i rižu, a kombinacijom začina možete ga prilagoditi svom ukusu.
7. Mesne okruglice u umaku od luka
Ukusne mesne okruglice u kremastom umaku od luka još su bolje u kombinaciji s pire krumpirom, a mogu se poslužiti i uz pečeni kruh.