Oproštaj od ljeta: Juha od punjenih paprika

2016

Sastojci

  • 500 g miješanog mljevenog mesa
  • 1-2 paprike babure
  • 500 ml pasirane rajčice
  • 1 srednje veliki luk
  • sol, papar
  • sitno sjeckano začinsko bilje (peršin, origano, bosiljak)
  • 1 žličica šećera
  • 1 češanj češnjaka
  • ulje ili svinjska mast
  • 500 ml temeljca
  • 100 g riže
27 Rujan 2016, Komentari: 1

Ovaj recept je upravo savršen za oproštaj sa sezonom punjenih paprika. Punjene paprike na žlicu, juha od punjenih paprika. Iznenađujuće brzo i ukusno!

Ova juha je istovremeno odlična ideja za situacije u kojima nezaustavljivo žudite za klasičnim punjenim paprikama, ali u hladnjaku imate samo jednu, jedinu svježu papriku.

Idealan i za one koji iz paprika, kao i iz sarme, vade punjenje i ‘ambalažu’ ostavljaju nekom drugom.

juha-od-punjenih-paprika-detalj

Priprema:

Na ugrijanoj masnoći ispržite mljeveno meso, da se sva zrnca razdvoje i dobiju lijepu zlatno smeđu boju. Pred sam kraj, dodajte sjeckani češnjak, kratko promiješajte, pa sve izvadite šupljikavom žlicom i ostavite da se ocijedi.

Na masnoći koja je ostala, pržite sitno sjeckani luk da postane proziran, dodajte paprike narezane na manje kockice i kratko vrijeme pržite da omekšaju. Zalijte rajčicom, začinite solju, paprom, dodajte šećera i začinsko bilje, vratite meso u posudu i dodajte temeljac.

Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.

Za to vrijeme skuhajte rižu u slanoj vodi. Ocijedite je, lagano properite i dodajte u juhu pred samo serviranje, tako da svatko sam stavi u tanjur tople juhe, žlicu ili dvije riže.

Stavite li odmah rižu u vruću juhu, popit će svu tekućinu i pretvoriti juhu u kašu.

Vezani članci