Ova juha je istovremeno odlična ideja za situacije u kojima nezaustavljivo žudite za klasičnim punjenim paprikama, ali u hladnjaku imate samo jednu, jedinu svježu papriku.
Idealan i za one koji iz paprika, kao i iz sarme, vade punjenje i ‘ambalažu’ ostavljaju nekom drugom.
SASTOJCI
Priprema:
- Na ugrijanoj masnoći ispržite mljeveno meso, da se sva zrnca razdvoje i dobiju lijepu zlatno smeđu boju. Pred sam kraj, dodajte sjeckani češnjak, kratko promiješajte, pa sve izvadite šupljikavom žlicom i ostavite da se ocijedi.
- Na masnoći koja je ostala, pržite sitno sjeckani luk da postane proziran, dodajte paprike narezane na manje kockice i kratko vrijeme pržite da omekšaju. Zalijte rajčicom, začinite solju, paprom, dodajte šećera i začinsko bilje, vratite meso u posudu i dodajte temeljac. Kuhajte na laganoj vatri 20-ak minuta.
- Za to vrijeme skuhajte rižu u slanoj vodi. Ocijedite je, lagano properite i dodajte u juhu pred samo serviranje, tako da svatko sam stavi u tanjur tople juhe, žlicu ili dvije riže. Stavite li odmah rižu u vruću juhu, popit će svu tekućinu i pretvoriti juhu u kašu.