×
×
Marinirana vratina sa salatom od cikle i mrkve
Recepti

Marinirana vratina sa salatom od cikle i mrkve

Marinada vratini daje sočnost i laganu aromu, a salata od svježe cikle i mrkve osvježava cijelu kombinaciju i čini u pravim ljetnim jelom.

Iako je ljeto službeno počelo tek prije nekoliko dana, vjerujem da ste ga dočekali sa spremnim roštiljima, gril tavama i ostalom ljetnom kulinarskom opremom.

A ja vam nudim još jedan recept za ljetnu zbirku, upotrebljiv kako na otvorenom za roštiljanje, tako i za pripremu u kuhinji.

Kombinacija mesa mariniranog u jogurtu i kurkumi sa salatom od svježe cikle i mrkve, čini ga izuzetno osvježavajućim i pravim ljetnim favoritom.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Svinjski vrat

Priprema:

  1. U mužaru usitnite krupno mljeveni papar, kurkumu i protisnuti češnjak da dobijete pastu. Dodajte med, jogurt i sok limuna. U dobivenoj smjesi marinirajte meso najmanje pola sata, a najbolje preko noći.
  2. Meso ostavite na sobnoj temperaturi najmanje pola sata prije pečenja.
  3. Krumpire narežite na ne prevelike kockice. Začinite ih solju, paprom i sitno sjeckanim vlascem, nakapajte s malo ulja pa dobro promiješajte. Krumpire rasporedite na široki lim obložen papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C, 20-ak minuta do pola sata, da postanu hrskavi. Negdje na pola vremena pečenja kockice lagano promiješajte da dobiju koricu sa svih strana.
  4. Za to vrijeme operite povrće. Ciklu tanko narežite na ploške, najbolje nožem za guljenje. Mrkvu narežite na nešto deblje ploške dijagonalno. Prije serviranja dodajte rikolu i zelenu salatu, par kapi ulja i ocat po ukusu (jabučni ili aceto balsamico).
  5. Netom prije negoli će krumpiri biti gotovi, ispecite meso. Odstranite višak marinade i pecite po odrezak ili dva na jako ugrijanoj gusanoj ili grill tavi ili na roštilju, po nekoliko minuta sa svake strane. Odložite na tanjur da meso pusti sokove i posolite ga.
  6. Servirajte uz pripremljenu salatu, sve posuto krupno mljevenim paprom i solju, posuto sitno sjecaknim vlascem i kockicama hrskavo pečenih krumpirića.