Za uspjeh svakog jela potrebno je nekoliko “sastojaka”: pouzdan recept, malo kulinarske vještine te kvalitetne namirnice.
Provjerena kvalitete PIK svježeg svinjećeg mesa leži u 100% hrvatskom podrijetlu, uzgoju i preradi. Sve navedeno potvrđuje oznaka Meso hrvatskih farmi.
PIK svježe meso dolazi s više od 100 farmi diljem Hrvatske i ima dokazivu sljedivost – “Od polja do stola”. To znači da se za svako pakiranje svježeg mesa može utvrditi njegovo podrijetlo – od uzgoja do finalne proizvodnje.
U kojem obliku “staviti” domaću svinjetinu na stol? Neka vas inspirira jedan od naših (pouzdanih) recepata.
1. Pohani svinjski but s curry umakom i svježim povrćem
Već mala promjena u paniranju, a to je dodatak dimljene paprike i sušenog timijana u krušnim mrvicama, dat će poseban okus klasičnim pohanim odrescima.
2. Marinirana vratina sa salsom od mladog luka
Sočna vratina iz grill tave brzo je i idealno rješenje kada se zaželite okusa roštilja, a htjeli biste skratiti postupak.
3. Gulaš kocke s krumpirom, mahunama i kukuruzom
Ukusna jela na žlicu trebala bi biti dio redovnog jelovnika, a ove gulaš kocke od svinjetine koje su unaprijed narezane na idealne komade uštedjet će vam vrijeme u kuhinji.
4. Svinjski kotleti s paprikama, kukuruzom i grahom
Princip “sve iz jednog lonca” uvijek je praktično rješenje za svakodnevno kuhanje. Stoga smo isprobali svinjske kotlete s kosti pripremljene na drugačiji način.
5. Složenac od mljevene svinjetine, paprike i batata
Bogato jelo od mljevene svinjetine i više vrsta povrća bit će odličan i jednostavan zalogaj za svaki dan.