×
×
Zapečene pole od krumpira punjene čilijem
Recepti

Zapečene pole od krumpira punjene čilijem

Pole ili police od krumpira nekima su draže i ukusnije od pomfrita, najpopularnijeg jela od ovog škrobnog povrća. Pole su inače prilog, ali u ovoj varijanti su zasitno glavno jelo.

Prije nego što nam proljeće zamiriši nježnim zelenilom i zavede nas laganijim obrocima, nudim vam još uvijek konkretan, zimski recept, s malim odmakom od uobičajenog. Ideja će se posebno svidjeti ljubiteljima krumpira.

Iako sam odlučila recept dodatno začiniti puneći pole od krumpira ljutim čilijem, vjerujem da su ovako pripremljeni krumpiri ukusan zalogaj i napunite li ih nečim po vašem izboru – gustim umakom od mesa ili dobrim gulašem.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
60 minuta
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljeveno meso

Priprema:

  1. Krumpire u kori dobro operite, prerežite na pola, posolite pa pecite u pećnici zagrijanoj na 200-220 °C. Ovisno o veličini krumpira, pecite police otprilike 45 minuta. Ostavite ih da se kratko ohlade, pa izdubite svaku polovicu.
  2. Dok se krumpiri peku, na masti povenite i zažutite luk, dodajte mu meso i pržite da promijeni boju i sva tekućina ispari. Zatim dodajte papriku narezanu na manje kockice.
  3. Još kratko pržite pa dodajte sol, papar, protisnuti češnjak, mljevenu i chilli papriku po ukusu, koncentrat rajčice, korijander u prahu i nasjeckane pelate. Pomiješajte, dodajte grah i temeljca samo toliko da pokrije sadržaj posude.
  4. Smanjite vatru i lagano kuhajte 15-20 minuta da se umak zgusne. Zatim umiješajte kukuruz i čokoladu, promiješajte da se čokolada otopi, još vrlo kratko kuhajte pa ugasite vatru.
  5. Zgotovljen čili punite u pripremljene pole od krumpira, posipajte ribanim sirom i zapecite u pećnici na 200°C, 15-ak minuta.
  6. Pole od krumpira servirajte tople, posute sjeckanim lišćem korijandera.