×
×
VIDEO: Ispeci američki burger na roštilju!
Video recepti

VIDEO: Ispeci američki burger na roštilju!

Dobro zagrijte rešetku za roštilj, okupite gladnu ekipu, vrijeme je za hamburgere! Duple i sa svime. Pogledajte video.

Hamburgere većinu vremena ili jedemo vani ili pripremamo u grill tavi, što je posve u redu. Ali kad vam prilika pruži roštilj i sunčan dan, iskoristite ga za druženje s ekipom i sočne, ukusne hamburgere pripremljene na žaru.

Američki burgeri izrađeni su od 100% junetine i idealne su debljine za sramežljive “burgeroljupce” (one koji se boje dislokacije čeljusti) kao i za obožavatelje burgera “na kat” (teška i/ili gladna kategorija).

Hamburgere slažite prema vlastitom ukusu i koristite omiljene vam priloge i umake, a mi vam u ovom receptu (i videu) nudimo svoje prijedloge. Nešto lagano začinjeno, nešto ljuto. Ali ništa bez slanine.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
45 min
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Američki burger

  ZA 3 HAMBURGERA:

  ZA CURRY UMAK:

  ZA KEČAP UMAK:

  ZA COLESLAW:

  DODATNO:

Priprema:

 1. Pripremite sve sastojke potrebne za slaganje hamburgera - pecivo, umake i dodatke. Pecivo možete koristiti kupovno ili ispeći sami prema receptu za domaća peciva za hamburger. Ljepota domaćih peciva leži u okusu, ali i u mogućnosti da veličinu peciva možete u potpunosti prilagoditi veličini burgera, odnosno pljeskavice.
 2. Pripremite umake. Za curry umak pomiješajte 2 žlice majoneze, ½ žličice curryja u prahu i 1 žlicu soka svježeg limuna. Stavite u hladnjak do trenutka kad ćete slagati hamburger.
 3. Za umak na bazi kečapa pomiješajte sve navedene sastojke i kratko prokuhajte, odnosno reducirajte dok ne dobijete fini gusti umak. Ekstra savjet: umak možete prokuhati i na roštilju, dok se meso peče, samo ga stavite u prikladni lončić.
 4. Neizostavan dio dobrog hamburgera je i popularni coleslaw. Pripremite ga tako da na trakice narežete cijeli i crveni (poznatiji kao ljubičasti) kupus pa pomiješate s 1 žlicom majoneze, 2 žlice kiselog vrhnja, malo octa te soli i papra prema ukusu. Ohladiti prije posluživanja.
 5. Operite zelenu salatu, rajčicu narežite na ploške kao i ljubičasti luk te mozzarella sir. Slaninu narežite na trakice pa ispecite na tavi ili u pećnici (bacon strips!).
 6. Zapalite roštilj i pustite da se rešetka dobro ugrije. Ispecite burgere prema vlastitom ukusu (jače ili slabije pečeno), kratko prepecite i prerezana peciva pa krenite slagati hamburgere. Američki burger je idealan za dupli hamburger pa se odvažite na ovu "grdosiju" sa svim prilozima.