×
×
Vruća tava s mljevenom junetinom i povrćem
Recepti

Vruća tava s mljevenom junetinom i povrćem

Volite li brza jela iz jedne tave, bez puno filozofiranja, onda je ovo recept za vas. Pripremljeno (i pojedeno) dok ste rekli “vruća tava”!

Kad upeku vrućine, kuhanje može postati zahtjevna zadaća. Na vruće uvjete uzvratite istom mjerom i napravite ukusnu i brzo pripremljenu vruću tavu s junetinom i povrćem.

 

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
30 min
uteg
BROJ OSOBA
4
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

    ZA UMAK:

    DODATNO:

Priprema:

  1. Najprije pripremite umak. U posudi pomiješajte sve sastojke za umak i ostavite sa strane.
  2. Zatim pripremite i sve povrće. Kupus narežite na tanje rezance, mrkvu naribajte, luk narežite na polukolutove, a cvjetaču rastavite na manje cvjetove. Đumbir sitno naribajte. Mladi luk sitno narežite, a sezam lagano tostirajte.
  3. Ugrijte wok tavu pa dodajte par kapi suncokretova ili sezamova ulja i mljevenu junetinu. Pržite miješajući da se komadići mesa razdvoje. Dodajte naribani đumbir i pržite da meso lagano posmeđi.
  4. Zatim mesu dodajte mrkvu i cvjetaču, pa kratko pržite miješajući. Dodajte i luk, popržite i njega. Na kraju dodajte kupus, pržeći pomiješajte s ostalim povrćem i mesom i ulijte pripremljeni umak, kojeg ste prethodno dobro izmiješali.
  5. Još kratko promiješajte da se svi sastojci prožmu pa poslužite posuto sjeckanim mladim lukom, tostiranim sezamom i po želji dodajte ljuti umak.