Vruća tava s mljevenom junetinom i povrćem

2018

Sastojci

  • 450 g mljevene junetine
  • ½ glavice mladog kupusa
  • 2 srednje velike mrkve
  • 1 srednje velika glavica luka
  • po želji cvjetača
  • 1 žlica svježe ribanog đumbira
  • suncokretovo ili sezamovo ulje
  • krušne mrvice
  • ulje ili svinjska mast
  • Za umak:
  • 100-150 ml soja sosa
  • 1-2 žlice smeđeg šećera
  • papar
  • 2-3 režnja češnjaka
  • 1 žlica škrobnog brašna
  • sok pola limuna
  • Za posluživanje:
  • 2-3 struka mladog luka
  • žlica tostiranog sezama
  • Sriracha ili ljuti umak po želji
7 Siječanj 2018, Komentari: Komentari isključeni za Vruća tava s mljevenom junetinom i povrćem

Volite li brza jela iz jedne tave, bez puno filozofiranja, onda je ovo recept za vas. Pripremljeno (i pojedeno) dok ste rekli "vruća tava"!

Kad upeku vrućine, kuhanje može postati zahtjevna zadaća. Na vruće uvjete uzvratite istom mjerom i napravite ukusnu i brzo pripremljenu vruću tavu s junetinom i povrćem.

vruca-tava-junetina-povrce-02

Priprema:

Najprije pripremite umak. U posudi pomiješajte sve sastojke za umak i ostavite sa strane.

Zatim pripremite i sve povrće. Kupus narežite na tanje rezance, mrkvu naribajte, luk narežite na polukolutove, a cvjetaču rastavite na manje cvjetove. Đumbir sitno naribajte.

Mladi luk sitno narežite, a sezam lagano tostirajte.

Ugrijte wok tavu pa dodajte par kapi suncokretova ili sezamova ulja i mljevenu junetinu. Pržite miješajući da se komadići mesa razdvoje. Dodajte naribani đumbir i pržite da meso lagano posmeđi.

Zatim mesu dodajte mrkvu i cvjetaču, pa kratko pržite miješajući. Dodajte i luk, popržite i njega. Na kraju dodajte kupus, pržeći pomiješajte s ostalim povrćem i mesom i ulijte pripremljeni umak, kojeg ste prethodno dobro izmiješali.

Još kratko promiješajte da se svi sastojci prožmu pa poslužite posuto sjeckanim mladim lukom, tostiranim sezamom i po želji dodajte ljuti umak.

Vezani članci