Kad upeku vrućine, kuhanje može postati zahtjevna zadaća. Na vruće uvjete uzvratite istom mjerom i napravite ukusnu i brzo pripremljenu vruću tavu s junetinom i povrćem.
SASTOJCI
ZA UMAK:
DODATNO:
Priprema:
- Najprije pripremite umak. U posudi pomiješajte sve sastojke za umak i ostavite sa strane.
- Zatim pripremite i sve povrće. Kupus narežite na tanje rezance, mrkvu naribajte, luk narežite na polukolutove, a cvjetaču rastavite na manje cvjetove. Đumbir sitno naribajte. Mladi luk sitno narežite, a sezam lagano tostirajte.
- Ugrijte wok tavu pa dodajte par kapi suncokretova ili sezamova ulja i mljevenu junetinu. Pržite miješajući da se komadići mesa razdvoje. Dodajte naribani đumbir i pržite da meso lagano posmeđi.
- Zatim mesu dodajte mrkvu i cvjetaču, pa kratko pržite miješajući. Dodajte i luk, popržite i njega. Na kraju dodajte kupus, pržeći pomiješajte s ostalim povrćem i mesom i ulijte pripremljeni umak, kojeg ste prethodno dobro izmiješali.
- Još kratko promiješajte da se svi sastojci prožmu pa poslužite posuto sjeckanim mladim lukom, tostiranim sezamom i po želji dodajte ljuti umak.