Donedavno još egzotičan, humus je brzo postao neizostavan na našim jelovnicima. Osim sa svježim ili pečenim povrćem, vrlo se rado druži i s mesom.
Nadam se da niste zaboravili kako se humus odlično slaže sa začinjenim mesom. No, za hummus bil lahme nam je potrebno nešto više vremena pa nam se zdjela s mljevenom junetinom i humusom pokazala kao odlična brža alternativa.
SASTOJCI
Priprema:
- Na tavi, uz dodatak manje količine masnoće, pržite mljevenu junetinu kojoj ste dodali sol i začine, protisnuti ili češnjak u prahu, origano i kumin. Pržite dok sva tekućina ispari, a zatim još kraće vrijeme, da meso poprimi lijepu zlatno smeđu boju.
- Za to vrijeme pripremite povrće. Krastavce i peršin sitno nasjeckajte, rajčice prepolovite, a ljubičasti luk tanko narežite. Luk po želji kraće vrijeme ostavite u posudi s par kockica leda kako bi izvukli ljutinu.
- Na tanjur stavite dvije žlice humusa i dodajte mu prženo meso, a sa strane bogato dodajte nasjeckano povrće i otkoštene masline
- Humus obilno začinite maslinovim uljem, a sve, još dodatno začinite uljem i limunom i pospite sjeckanim peršinom.
- Po želji dodajte nadrobljenog feta sira.