×
×
Bowl s junetinom i humusom
Recepti

Bowl s junetinom i humusom

Humus se dobro slaže sa svježim ili pečenim povrćem, ali vrlo se rado druži i s mesom.

Donedavno još egzotičan, humus je brzo postao neizostavan na našim jelovnicima. Osim sa svježim ili pečenim povrćem, vrlo se rado druži i s mesom.

Nadam se da niste zaboravili kako se humus odlično slaže sa začinjenim mesom. No, za hummus bil lahme nam je potrebno nešto više vremena pa nam se zdjela s mljevenom junetinom i humusom pokazala kao odlična brža alternativa.

pješčani sati
VRIJEME PRIPREME
35 minuta
uteg
BROJ OSOBA
3
proizvod
GLAVNI SASTOJAK
Mljevena junetina

Priprema:

  1. Na tavi, uz dodatak manje količine masnoće, pržite mljevenu junetinu kojoj ste dodali sol i začine, protisnuti ili češnjak u prahu, origano i kumin. Pržite dok sva tekućina ispari, a zatim još kraće vrijeme, da meso poprimi lijepu zlatno smeđu boju.
  2. Za to vrijeme pripremite povrće. Krastavce i peršin sitno nasjeckajte, rajčice prepolovite, a ljubičasti luk tanko narežite. Luk po želji kraće vrijeme ostavite u posudi s par kockica leda kako bi izvukli ljutinu.
  3. Na tanjur stavite dvije žlice humusa i dodajte mu prženo meso, a sa strane bogato dodajte nasjeckano povrće i otkoštene masline
  4. Humus obilno začinite maslinovim uljem, a sve, još dodatno začinite uljem i limunom i pospite sjeckanim peršinom.
  5. Po želji dodajte nadrobljenog feta sira.