×
×
10 mesnih recepata s jesenskim plodovima
Tematski recepti

10 mesnih recepata s jesenskim plodovima

Kad je hrana u pitanju, jesen je uzbudljivo doba godine. Razni ukusni plodovi idealni su za maštovite kulinarske kombinacije.

Jabuke, kestenje, bundeve i gljive, samo su neke od namirnica koje se savršeno slažu s raznim vrstama mesa. Donosimo vam 10 recepata za jesensku inspiraciju.

Gljive – oplemenjuju svako jelo

Neke od karakterističnih jesenskih vrsta su vrganji, djedovi i rujnice te vučje meso, sunčanica, bukovača, mrka truba.

Gljive se mogu peći, pržiti, kuhati, pripremati ih kao ragu, također ih možete konzumirati kuhane u salatama ili pirjati u rižotu. Osobito se slažu sa svinjetinom i junetinom te piletinom.

Bundeva – svestrana i siromašna kalorijama

Bundeva se najčešće priprema pečenjem u pećnici, a od nje se pripremaju juhe, umaci, deserti, rižota. Ovo povrće daje brojne mogućnosti pripreme!

Bundevu kombinirajte s junetinom ili svinjetinom te kobasicama u gulašima s curryjem te rižotima ili pečenjima iz pećnice.

Jabuke – rado “uskaču” u mesne kombinacije

Jabuke su svestrano voće koje se jako dobro sljubljuje s većinom vrsta mesa poput svinjetine, junetine, divljači ili piletine nježnog okusa.

Bilo da ih pečete u pećnici, dodajte sirove u salatu ili čak sendvič, jabuke će dodatno obogatiti okus vašeg jela.

Ne zaboravite na kestenje!

juha-od-kestena-s-kobasicama-u-crnom-vinu
Juha od kestena s kobasicama iz vina

Na kraju ove liste, predlažemo vam da probate juhu od kestena s dodatkom kobasica koje su se najprije marinirale, a potom kuhale u crnom vinu.