Jabuke, kestenje, bundeve i gljive, samo su neke od namirnica koje se savršeno slažu s raznim vrstama mesa. Donosimo vam 10 recepata za jesensku inspiraciju.
Gljive – oplemenjuju svako jelo
Neke od karakterističnih jesenskih vrsta su vrganji, djedovi i rujnice te vučje meso, sunčanica, bukovača, mrka truba.
Gljive se mogu peći, pržiti, kuhati, pripremati ih kao ragu, također ih možete konzumirati kuhane u salatama ili pirjati u rižotu. Osobito se slažu sa svinjetinom i junetinom te piletinom.
Bundeva – svestrana i siromašna kalorijama
Bundeva se najčešće priprema pečenjem u pećnici, a od nje se pripremaju juhe, umaci, deserti, rižota. Ovo povrće daje brojne mogućnosti pripreme!
Bundevu kombinirajte s junetinom ili svinjetinom te kobasicama u gulašima s curryjem te rižotima ili pečenjima iz pećnice.
Jabuke – rado “uskaču” u mesne kombinacije
Jabuke su svestrano voće koje se jako dobro sljubljuje s većinom vrsta mesa poput svinjetine, junetine, divljači ili piletine nježnog okusa.
Bilo da ih pečete u pećnici, dodajte sirove u salatu ili čak sendvič, jabuke će dodatno obogatiti okus vašeg jela.
Ne zaboravite na kestenje!
Na kraju ove liste, predlažemo vam da probate juhu od kestena s dodatkom kobasica koje su se najprije marinirale, a potom kuhale u crnom vinu.