×
×
Hrana i nogomet: 15 recepata za gladne navijače
Tematski recepti

Hrana i nogomet: 15 recepata za gladne navijače

Uz uobičajen meni za utakmicu – grickalice i pivo – inspirirajte se našim prijedlozima i napravite nešto ozbiljniju nogometnu zakusku.

Dobre tekme, a ovih dana ih ne manjka, odlično se slažu uz dobro društvo, hladno piće i dobru hranu. Recepti u nastavku su ne samo ukusni, nego i zabavni i originalni, a sa stola će nestati, sigurni smo, i prije prvog poluvremena.

Pizza i sve varijacije na temu

Pizza je siguran izbor za nahraniti veći broj gladnih ljudi jer nema tko je ne voli. Ne naručujte dostavu, dajte si malo truda i pripremite neki od recepata u nastavku.

Pizza s kulenom i koricom tijesta punjenom kobasicom je luda kombinacija koja će vam oduzeti zeru više vremena, ali će oduševiti gladnu mušku publiku zato što… Vidjeli ste fotku, nemamo vam što više pričati.

Lisnate rolice su elegantan zalogaj i odlične su dok su tople, a ako ste u stisci s vremenom onda na tavu bacite dvije tortilje i od njih složite pizzu “na brzinu”.

Sve što možete omotati slaninom

Uz pivo i glasno navijanje ide sve što se može jednom rukom ubaciti u usta, a da je po mogućnosti omotano slaninom. Evo par prijedloga.

Bilo kakve papričice možete napuniti sirom i omotati slaninom pa ispeći. Predlažemo kombinaciju papričica različitog stupnja ljutine pa vam gosti mogu zaigrati “ljuti rulet” za vrijeme poluvremena.

Slatkasti kolutovi luka omotani slaninom i pečeni u pećnici nestaju prije nego završi hrvatska himna, a mesni sushi će svojom slanom kombinacijom osušiti mnoga grla pa osigurajte dovoljne količine tekućine.

Čips nije samo od krumpira. I jabuka.

Da se razumijemo, volimo mi (klasični) čips, ali ponekad je zabavno dići stvari na posve novu razinu. Evo kako.

Priznajemo, hrskavo carsko meso i tzv. pork rinds, odnosno čips od svinjske kožice zahtijevaju nešto više vremena, ali se svakako isplate.

Zato je last minute opcija čips od bilo koje trajne salame, a hrskavi rezultat ne izostaje.

Sendviči koji to nisu

Tehnički gledano, ovo jesu sendviči, ali ponešto drugačiji, finiji, sočniji, oni su zapravo obrok između kruha.

Nećemo vam “prodavati” domaći kebab od junetine, sendvič od trgane svinjetine ili Sloppy Joe burgere. Ako to nisu napravile fotke, teško da će to napraviti bilo kakav opis.

Što još preporučujemo?

Poslužite se s još par finih recepata za gladnu ekipu, a koje nismo mogli tematski svrstati u bilo koju drugu prethodnu kategoriju. Dobar tek!