Uskrs: Šunka, jaja, janjetina... birajte!

2016
25 Siječanj 2016, Komentari: Komentari isključeni za Uskrs: Šunka, jaja, janjetina… birajte!

Ako vam nedostaje inspiracije za Uskrs, za vas smo pripremili listu najboljh recepata.

Uskršnji stol je nezamisliv bez šunke, jaja i – janjetine! Od klasičnih pa do brzih i modernih, nudimo vam nekoliko recepata koji vas neće iznevjeriti ove blagdane.

Šunka – kraljica uskršnje trpeze

Šunka, vratina, lopatica, u kruhu, kuhana, u lisnatom… Opcija je bezbroj i načina pripreme. Ako ste u dvojbi i ne znate što pripremiti na koji način, onda pročitajte naše trikove i savjete za pripremu šunke pa se nakon toga “poslužite”  nekim od naših recepata u nastavku.

Sa šunkom u kruhu ne možete pogriješiti, osobito s verzijom kruha koji se ne mijesi. Šunka u pletenici je fina i veoma dekorativna, a možete koristiti cijelu ili nerezanu šunku.

Ako se ljubitelj kuhane šunke, ali tražite nekakav twist, onda je skuhajte u vinu u poslužite s umakom od višanja.

Punjena jaja – dvostruko zadovoljstvo

Mesna i sve vrste punjenih jaja su brza za pripremu, a izgledat će divno na vašem blagdanskom stolu. Nadjeve prilagodite svom ukusu – od pikantnih pa sve do jednostavnih, izbor je na vama.

Janjetina za prste polizati

Janjetini se obradujemo u bilo koje doba godine, ali uskršnja je osobito slasna, vjerojatno i zbog mladih krumpira.

Marinirajte je i pripremite s krumpirima u pećnici. Ako ste u mogućnosti, mudar odabir je janjetina pod pekom, ali ako nemate uvjete, imamo i recept za ‘janjetinu kao pod pekom’.

Ako ste ljubitelj kotleta, nudimo vam trik kako ih pripremiti u vakuumu, tehnikom kojom ćete dobiti sočno i mekano meso.

Vezani članci