×
×
7 laganih recepata sa šunkom
Tematski recepti

7 laganih recepata sa šunkom

Šunka je nezaobilazna namirnica u bilo koje doba dana, osobito onda kad pazimo na prehranu. Potrebno je samo izabrati idealnu kombinaciju.

Lagani za pripremu, a još lakši u kalorijskom smislu – recepti za sve one koji ovi dana malo više paze na ono što jedu. Upravo na ovakve dane je logično posegnuti za šunkom koja se s lakoćom uklapa u brojna jela. Odaberite (barem) jedno s naše liste, nećete pogriješiti!

Salata sa šunkom, slanutkom i mrkvom

Ovu laganu i ukusnu salatu, za čiju pripremu nije potrebno puno vremena, možete pripremiti kombinirajući kuhanu šunku sa sezonskim namirnicama koje imate na raspolaganju.

Vijenac sa šunkom, sirom i jajima

Šunka u ovitku kombinirajte s baybe špinatom, sirom, mladim lukom i jajima te sljubite s lisnatim tijestom.

Omlet sendvič sa šunkom i sirom

Napravite kremozni omlet s tostom premazanim maslacem kojemu možete dodati kuhanu šunku, rastopljeni sir i tako dobit ukusni doručak s kojim će biti zadovoljna cijela obitelj.

Rolada od špinata sa šunkom i sirom

Za izradu ovih ukusnih rolica nećete morati potrošiti previše vremena. Biskvit “pozelenite” uz pomoć špinata te u njega zarolajte šunku i krem sir i tako ćete dobiti ukusno i lagano jelo koje će oduševiti sve goste.

Složenac sa šunkom, brokulom, cvjetačom i sirom

Složenac je jednostavno i praktično jelo koje možete kombinirati s namirnicama koje imate hladnjaku, a neizostavna je jedino šunka.

Pečene tikvice punjene šunkom i feta sirom

Recept uz kojeg ćete biti “i sit i fit”. Tikvice napunite kuhanom šunkom sa sirom i pasiranom rajčicom i dobit ćete ukusno i lagano jelo.

Namaz od pureće dimljene šunke

Kombinacijom dimljene pureće šunke, posnog sira i majoneze možete dobiti ukusni namaz koji se idealno slaže s raženim ili integralnim kruhom, a idealno je rješenje za brz i cjeloviti obrok.