×
×
7 recepata za pripremu (raznih) koljenica
Tematski recepti

7 recepata za pripremu (raznih) koljenica

Svinjska, teleća, juneća – imamo ih sve! I po recept (ili dva) za svaku koljenicu. Sporo kuhana, sporo pečena, umak, gremolata ili grah. Pronađi recept po svom ukusu.

1. Ossobuco – milanski specijalitet na moderan način

ossobuco-naslovna

Tradicionalni milanski specijalitet u nešto modernijoj verziji, ossobuco je u ovom receptu pripremljen s rajčicom i povrćem, a rižoto začinjen nešto dostupnijom kurkumom.

2. Teleća koljenica s mladim krumpirom

teleca-koljenica-ossobuco-iz-pecnice-01

Pečena u pećnici u dubokoj posudi od gusa s poklopcem, ovako se meso više kuha nego peče. Tako ostaje sočno, a povrće se pretvori u najukusniji umak.

3. Juneća koljenica s grahom

juneca-koljenica-s-grahom-naslovna

Juneća koljenica je komad mesa koji je dobro poznat i cijenjen u gastronomiji, a uz dodatak graha ovo jelo postaje ne samo nutritivno bogatije, već i prava mala riznica okusa.

4. Hrskavi buncek sa zeljem i restanim krumpirom

buncek-zelje-krumpir-naslovna

Savršeno mekan i sočan buncek prvo treba biti kuhan pa pečen. Uspjeh kiselog dinstanog zelja ovisi o karameliziranom šećeru, a restani krumpir treba pripremati dok je vruć.

5. Sporo kuhani buncek u umaku

svinjska-koljenica-naslovna

Buncek pripremljen na ovaj način može ponosno stati uz bok popularnoj pašticadi kao jednako svečano i ukusno, ali daleko povoljnije jelo.

6. Juneća koljenica kao pod pekom

juneca-koljenica-peka-01

Najpoznatije mesno jelo spremljeno pod pekom, uz janjetinu, teleća je koljenica. Budući da je ona u financijskom smislu ipak nešto zahtjevnija, jednako ukusan obrok postići ćete i ako u tu svrhu koristite juneću verziju, mišić, koja je ipak nešto pristupačnija.

7. Za blagdane: Glazirani buncek s vinom i medom

Glazirani buncek vizualno je veoma privlačan, ali i posebno slasan te svakako treba naći svoje mjesto na blagdanskom stolu.