1. Ossobuco – milanski specijalitet na moderan način
Tradicionalni milanski specijalitet u nešto modernijoj verziji, ossobuco je u ovom receptu pripremljen s rajčicom i povrćem, a rižoto začinjen nešto dostupnijom kurkumom.
2. Teleća koljenica s mladim krumpirom
Pečena u pećnici u dubokoj posudi od gusa s poklopcem, ovako se meso više kuha nego peče. Tako ostaje sočno, a povrće se pretvori u najukusniji umak.
3. Juneća koljenica s grahom
Juneća koljenica je komad mesa koji je dobro poznat i cijenjen u gastronomiji, a uz dodatak graha ovo jelo postaje ne samo nutritivno bogatije, već i prava mala riznica okusa.
4. Hrskavi buncek sa zeljem i restanim krumpirom
Savršeno mekan i sočan buncek prvo treba biti kuhan pa pečen. Uspjeh kiselog dinstanog zelja ovisi o karameliziranom šećeru, a restani krumpir treba pripremati dok je vruć.
5. Sporo kuhani buncek u umaku
Buncek pripremljen na ovaj način može ponosno stati uz bok popularnoj pašticadi kao jednako svečano i ukusno, ali daleko povoljnije jelo.
6. Juneća koljenica kao pod pekom
Najpoznatije mesno jelo spremljeno pod pekom, uz janjetinu, teleća je koljenica. Budući da je ona u financijskom smislu ipak nešto zahtjevnija, jednako ukusan obrok postići ćete i ako u tu svrhu koristite juneću verziju, mišić, koja je ipak nešto pristupačnija.
7. Za blagdane: Glazirani buncek s vinom i medom
Glazirani buncek vizualno je veoma privlačan, ali i posebno slasan te svakako treba naći svoje mjesto na blagdanskom stolu.