U početku bijaše – roštilj
Kod izbora vašeg prvog roštilja, dobro je znati koji ćete kupiti (i zašto). A kad ga odlučite prvi put koristiti i entuzijastično pozovete frendove na druženje, imajte na umu koliko mesa treba kupiti kako bi svi bili siti i zadovoljni. Tu su i, naravno, trikovi i tajne uz koje ćete naučiti kako najbolje ispeći roštilj, a ako ste se preračunali u količini, dobro je znati i kako se roštilj može podgrijati.
Naš omiljeni ‘sport’ – roštilj – tema je o kojoj se može pričati danima. Obzirom da ljudi diljem svijeta roštiljaju, ne čudi ni velik broj priča i zanimljivosti koji se vežu uz ovakvu pripremu mesa. Izdvajamo 7 zanimljivosti koje (vjerojatno) niste znali o roštilju.
Marinade – neizostavan dio svakog roštilja
Dobre marinade čine meso ukusnijim i neizostavni su dio svakog roštilja. Recepte za nekoliko vrsta marinada pročitajte u članku Marinade i premazi za roštilj uz Tadejine dodatne savjete iz članka Tajne umaka i začina.
Odabir recepata za jela s roštilja:
Mljeveno meso
Čini se kako Hrvati najčešće na svom roštilju pripremaju mljeveno meso i to u raznim oblicima – od pljeskavica i burgera pa do ćevapčića i šiš ćevapa.
Svinjetina i junetina
Za svinjetinu se s razlogom kaže da je kraljica roštilja – finog je okusa koji možete obogatiti raznim začinima, nudi različite mogućnosti pripreme. Junetina s roštilja, pravilno pripremljena, pruža nezaboravnu aromu.