Pečeni krumpir punjen mljevenim mesom

2019

Sastojci

  • ZA 4 OSOBE:
  • 300 g miješanog mljevenog mesa
  • 4 velika krumpira
  • 1 glavica luka
  • 1 kiselo vrhnje
  • 40 g maslaca
  • ½ žličice čilija u prahu
  • 2 grančice svježeg timijana
  • 1 mladi luk
  • maslinovo ulje
  • sol, papar
11 Siječanj 2019, Komentari: Komentari isključeni za Pečeni krumpir punjen mljevenim mesom

Krumpir se voli u svim oblicima, baš kao i mljeveno meso pa je bilo logično spojiti oboje u jedno konkretno i sočno jelo.

Krumpira uvijek ima. I uvijek je spreman za sve prilagodbe – od rezanja na ‘harmoniku’, do punjenja sa čilijem ili sljubljivanja s jajima i kranjskom kobasicom.

Francuski krumpir i krokete ne moramo posebno ni isticati.

Na listu ukusno pripremljenih krumpira svakako dodajte i ove, punjene mljevenim mesom pa zapečene.

Ako vam ostane viška nadjeva, oblikujte ga u polpete i ispecite ih na tavi.

peceni-krumpir-punjen-mljevenim-mesom-02

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Krumpire operite, posušite pa koru premažite maslinovim uljem i utrljajte u nju malo soli. Stavite ih u lim i prekrijte folijom te pecite oko sat i pol vremena (ovisno o veličini krumpira).

Dok se krumpir peče, nasjeckajte luk, popržite ga na maslinovom ulju pa mu dodajte meso. Pirjajte meso dok ne posmeđi pa skinite s vatre i ocijedite višak tekućine.

Kada je krumpir gotov, tanko mu odrežite “poklopac” po dužini. Pridržavajte ga kuhinjskom krpom jer je jako vruć. Kad odrežete “poklopce” izdubite sredinu krumpira žličicom tako da dobijete nešto kao zdjelicu od krumpira.

Izdubljenu sredinu stavite u zdjelu pa dodajte maslac i skoro cijelo kiselo vrhnje (ostavite 4 žličice za kasnije) te izradite u pire. Dodajte čili, sol i papar, prema želji. Ubacite i meso pa dobro
promiješajte. Smjesom bogato punite krumpire.

Vratite ih u pećnicu na 180 stupnjeva na 10-15 minuta. Servirajte sa žličicom vrhnja i pospite nasjeckanim mladim lukom i listićima timijana.

Vezani članci