×
×
Praznik rada: Od graha i roštilja do sočne peke
Tematski recepti

Praznik rada: Od graha i roštilja do sočne peke

Praznik rada, praznik za nepce! Za prvi maj se tradicionalno pale roštilji i namače grah. Ako ste u potrazi za inspiracijom, pronaći ćete ju među naših 15 provjerenih recepata!

Praznik rada ne prolazi bez roštilja!

Istraživanja su pokazala kako Hrvati na roštilj najčešće “bacaju” sočnu vratinu, ali gaje posebne osjećaje prema ražnjićima. Tu su i neizostavne delicije od mljevenog mesa te rebra i ramstek. Za svakoga ponešto!

Peka i čobanac – (naj)ukusniji u društvu

Ako imate kotlić, nemojte propustiti priliku za pripremu čobanca. Višesatno krčkanje ovog tradicionalnog jela pouzdano smiruje. Sličan učinak ima i peka.

Grah – radnička hrana na bezbroj načina

U narodu se kaže kako je grah najbolji kad se zadovolje dva važna uvjeta – mora biti pripremljen u što većem loncu i treba ga pustiti da “odleži”, odnosno idealan je dan kasnije.

Grah je odličan i kao prilog, a uz roštilj za Praznik rada će vam se odlično uklopiti zapečeni grah ili krumpirove pole punjene čilijem.