×
×
10 mesnih salata zbog čije se pripreme nećete oznojiti
Tematski recepti

10 mesnih salata zbog čije se pripreme nećete oznojiti

Ako čitate ovaj članak, to znači da tražite jednostavne, a ukusne ljetne salate (s mesom) koje ne traže puno vremena, a ni sastojaka za pripremu. Izdvajamo ih deset.

Iako topliji dani nisu stvoreni za robovanje nad štednjakom, to ne znači da se moramo odreći ukusnih obroka. Naprotiv. Ideja je učiniti ih jednostavnijima i bržima.

Ako ipak tražite nešto konkretnije i nemate ništa protiv visokih temperatura, onda istražite recepte Iz pećnice.

Salata s breskvama, burratom i slaninom

I to kakva salata! S finim hrskavim čipsom od slanine i croutonima od kruha te mješavinom rukole i matovilca i divnim preljevom od maslinova ulja, jabučnog octa i meda.

VIDEO: Salata s Gurmanskom kobasicom i povrćem

Gurmanske kobasice s roštilja ili tave uparili smo s tikvicama i tjesteninom pa dodali još povrća i sira. Jednostavna ljetna toplo-hladna salata!

Salata od patlidžana, paprika i svinjetine

Priznajemo, kod ovog recepta smo vam lagali. Pali se pećnica i priprema je malo duža od 30 minuta, ali se svaka sekunda isplati. Plus, ako ste kreativni, ovaj recept možete prilagoditi za pripremu svih namirnica na roštilju.

Grčka salata sa svinjskim odrescima

Ako ste omašili Grčku kao ljetnu destinaciju, to ne znači da morate propustiti i grčku salatu koju smo ipak pojačali sočnom svinjetinom.

Salata sa šunkom, slanutkom i mrkvom

Koliko truda zahtijeva ova salata? Minimalno. Tavu ćete zagrijati samo da tostirate kruh i eventualno bademe. Ostatak salate se slaže prema principu “nareži-posluži”.

VIDEO: Kvinoja s pancetom i batatom

Ako niste ljubitelj lisnatih salata, onda je ovo jelo za vas. Uparuje kvinoju te na tavi pečenu slaninu i batat sa osvježavajućim preljevom na bazi limuna.

Salata s tjesteninom, slaninom i rajčicama

Ovo je salata kojoj ćeš se obradovati iz više razloga. Za početak, sadrži komadiće pržene slanine. Ima malo tjestenine, nek’ se nađe i dosta povrća. I onog zelenog isto.

Meksička salata sa svinjskim kareom

Meksiko? Razmišljaj u smjeru puno svježeg povrća, mariniranog lungića i ljutog preljeva. Jednostavno!

Salata sa svinjetinom, povrćem i kruhom

Inspiraciju vuče iz poznate talijanske panzanelle, ova ljetna salata obogaćena je trakicama svinjetine te funkcionira kao samostalno (i zasitno) jelo.

Ljetna salata s pečenom vratinom

Kako bi ovaj obrok bio puno više od “samo salate”, pobrinula se sočna svinjska vratina koja se preko noći marinirala u finoj marinadi.