Ako vam nedostaje inspiracije, a volite eksperimentirati možete isprobati varivo s ječmom i bundevom ili pak batatom i kukuruzom, a ako pak volite unaprijediti klasična variva isprobajte varivo s kobasicom, slanutkom i špinatom ili varivo s mljevenim mesom i curryjem. Za sve ljubitelje klasičnih recepata uvijek možete isprobati Bosanski lonac ili varivo s junetinom, graškom i noklicama.
1. VIDEO: Varivo s kobasicama, slanutkom i špinatom
Varivo s kobasicom uvijek nailazi na oduševljenje, a uz dodatak špinata i slanutka jednostavno mu nećete moći odoliti.
2. Ječam s dimljenim prsnim vršcima
Suhi prsni vršak odlično ide uz razna variva, a uz dodatak ječma i povrća postaje pravi zimski klasik.
3. Varivo s bundevom, kobasicama i tjesteninom
Kada bundevi dodamo tjesteninu i kobasicu dobijemo ukusno i brzo varivo koje će vas držati dugo sitima.
4. Kremasto varivo sa šunkom, batatom i kukuruzom
Varivo s batatom i kukuruzom je za one odvažne koji vole isprobavati nova jela, a uz dodatak šunke oduševit će i one koji nisu skloni eksperimentiranju.
5. Toskansko varivo s dimljenom kobasicom
Toskana nikad bliža i ukusnija. Tajni sastojak variva je upotreba suhog i starog kruha koji upija tekućinu i daje gustoću varivu.
6. Junetina s graškom i noklicama
Juneća lopatica odlično funkcionira i u jelima “na žlicu”, a ako dodate grašak i noklice dobit ćete varivo koje grije srce i vraća u djetinjstvo.
7.Mljeveno meso “na žlicu” s povrćem i curryjem
Za izradu ovog variva nije potrebno puno vremena, a dobra stvar je što se može zamrznuti i iskoristiti u onim danima kada nemate inspiraciju za kuhanje.
8. Kisela repa sa slanutkom i mesnim okruglicama
Kisela repa se nešto rijeđe može pronaći na tanjurima, međutim u ovoj kombinaciji sa slanutkom i mesnim okruglicama će vas zasigurno ugodno iznenaditi.
9. Bosanski lonac: Uživajte u kupusu i mesu
Bosanski lonac kombinacija je mesa i povrća koje se dugo i polagano kuha. Recept je moguće prilagoditi namirnicama koje imate u hladnjaku te izboru mesa koji vam najbolje odgovara.
10. Maneštra od graha, ječma i leće s kobasicom
Maneštra od mješavine graha s dodatkom ječma i leće s kobasicom pravo je zimsko varivo koje je jednostavno za pripremanje, a najukusnije dan nakon kuhanja.