Svinjski kotleti mogu biti zahvalan komad mesa kad ste u žurbi i ne želite previše komplicirati s pripremom jela. Ali ako ga ih samo bacite na tavu, vratit će vam istom mjerom i baciti vas u očaj svojom suhoćom.
Malo pažnje, strpljenja i dobar recept čine čuda. A nisu naodmet ni naši zlata vrijedni savjeti za pripremu kotleta.
1. Svinjski odresci u umaku od luka
Pečeni kotleti dodatno se “krčkaju” u umaku na bazi maslaca, luka i mesnog temeljca, a sve je dodatno začinjeno ribanim sirom.
2. Svinjski kotleti u umaku od gljiva
Kremasto jelo bogato mješavinom raznih gljiva gotovo je dok ste rekli “Šampinjon!”.
3. Samoborski kotleti sa satarašem
Priprema kotleta na samoborski način sačuvat će njihovu sočnost, a sataraš će savršeno zaokružiti ljetni ručak.
4. Caprese sendvič s kotletima
Caprese salata spaja rajčice, bosiljak i mozzarellu, a mi smo napravili svoju verziju Caprese sendviča i dodali mu komadiće pečenih svinjskih kotleta.
5. Kotleti s pestom od bosiljka
Prvo ojačajte mišiće miješajući pesto u mužaru, a zatim uživajte u pečenim kotletima s neodoljivim mirisom i okusom bosiljka.
6. Zapečeni kotleti s krumpirom iz pećnice
Ovo je jedno od onih jela koje jako brzo postane omiljeni obiteljski obrok i sastavni dio tjednog menija. Kotleti zapečeni sa sirom i krumpirom teško će proći nezapaženo.
7. Kotleti punjeni parmezanom i pinjolima
Nježnog okusa, svinjetina se vrlo lako uparuje s raznim voćem i orašastim plodovima. Vođeni tom idejom, napunili smo kotlete pinjolima i dodatno ih “začinili” parmezanom.
8. Glazirani kotleti s coleslaw salatom
Ovaj recept karakterizira brzinska priprema svinjskih kotleta u kombinaciji s finim voćnim okusom naranče i osvježavajućom coleslaw salatom.
9. Svinjski odresci s marelicama
Dajemo vam ideju kako kombinirati kotlete s marelicama, a vi slobodno pronađite svoju najdražu kombinaciju s nekim drugim voćem.
10. Svinjski kotleti s toplom grah salatom
Kotleti iz ovog recepta imaju lagano glaziranu koricu dok im je unutrašnjost sočna. Posluženi s toplom grah salatom čine idealan ručak.