×
×
PIK SLOW COOKED SELECTION: Buncek, rebarca, trgana svinjetina i junetina gotovi u minutama!
Novosti

PIK SLOW COOKED SELECTION: Buncek, rebarca, trgana svinjetina i junetina gotovi u minutama!

Provedite manje vremena u kuhinji, a više s obitelji uz SLOW COOKED SELECTION PIK Vrbovca.

SLOW COOKING je termička priprema proizvoda koji se kuha zatvoren u vrećici, zajedno s dodanim začinima, duže vremensko razdoblje i na niskim temperaturama. Takvim načinom termičke obrade proizvoda cilj je omekšati strukturu mesa i učiniti ga sočnijim, a istovremeno zadržati začine te istaknuti okus samog proizvoda.

Benefiti slow cookinga su poboljšani okus jer se meso marinira u vlastitom soku, bolja tekstura i mekoća mesa, smanjeno vrijeme pripreme jela te brza i jednostavna priprema.

PIK-ovu Slow Cooked Selection liniju, pomoću koje barem na jedan dan svi mogu postati chefovi, čine četiri proizvoda: PULLED BEEF/TRGANA JUNETINA, PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA, SPARE RIBS/SVINJSKA REBARCA i PORK KNUCKLE/BUNCEK.

PULLED BEEF/TRGANA JUNETINA


PULLED BEEF, točnije trgana junetina, pravljena od junećeg buta. Kako bi se dobio bogat okus i nježna tekstura koja se topi u ustima meso u PIK-u prolazi kroz proces kuhanja koji traje punih 8 sati na 80°C, a vama omogućava da ga pripremite doma u samo pola sata u pećenici ili u petnaest minuta na roštilju.

Popularan je izbor za razne sendviče, tacose, wrapove, salate ili kao nadjev za razna jela.

Pulled Beef s tjesteninom u umaku od rajčice
Pulled Beef tacosi s povrćem i ljutim umakom
Pulled Beef sendvič s paprikom, lukom i sirom

PULLED PORK/TRGANA SVINJETINA


PULLED PORK, točnije trgana svinjetina, najčešće se radi od svinjske lopatice. Prilikom proizvodnje kuha se šest sati, a porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju.

Idealno ju je poslužiti u pecivu ili tortilji, a može se jesti i klasično sa prilogom.

Trgana svinjetina s kremom od krumpira, chipsom i prahom od poriluka
Pulled pork s aromatiziranom palentom
Trgana svinjetina sa salsom i umakom
Topla salata s trganom svinjetinom i batatom
Trgana svinjetina u burger pecivu

SPARE RIBS/SVINJSKA REBARCA

SPARE RIBS ili svinjska rebarca pri proizvodnji kuhaju se pet sati na temperaturi od 83 °C. Kao i u slučaju PULLED PORKA, porcija za dvije osobe je gotova za pola sata u pećnici ili samo 15 minuta ako se priprema na roštilju.

Rezultat je uvijek isti – sočno jelo, toliko mekano da se meso samo odvaja od kosti.

Svinjska rebarca s osvježavajućom bulgur salatom
Mekana svinjska rebra s hrskavim krumpirima
Svinjska rebra s pečenim krumpirom
Sporo kuhana svinjska rebra s Cole Slaw salatom
Svinjska rebra sa zapečenim grahom

PORK KNUCKLE/BUNCEK

PORK KNUCKLE ili svima dobro poznata svinjska koljenica, koja je tradicionalno jelo kontinentalne Hrvatske, kuha se četiri sata u PIK-u na temperaturi od 78 °C.

Konačan rezultat, nakon što se u pećnici peče 45 minuta, je hrskava korica iza koje se krije nezaboravan buncek kojeg će svi obožavati.

Pečeni buncek sa štapićima od krumpira i umakom od senfa
Sporo kuhani buncek s pečenim batatom, rižom i crnim grahom
Sporo kuhani buncek s kiselim kupusom
Sporo kuhani buncek s krumpirom i prženim lukom
Sporo kuhani buncek s ljutim prokulicama