Ako organizirate proslavu Nove godine, onda su vam nakon strpljenja, najviše potrebni dobri i provjereni recepti za razna predjela i male zalogaje kojima ćete ponuditi svoje goste.
U nastavku vam nudimo čak 30 raznih ideja naših autora – od toplih sendviča do pita, pizza i ražnjića. Ideje za blagdanska pečenja potražite u članku 10 pečenja za blagdanski stol.
Zalogaji od lisnatog tijesta
Lisnato tijesto voli razna punjenja i kombinacije – od svinjskog lungića za ponešto ozbiljnije predjelo do jastučića koje ćete pojesti u hodu te ukusne i dekorativne zvijezde s Debrecinkama.
Svestrano mljeveno meso
Ovaj odabir predjela zadovoljit će ljubitelje mljevenog mesa, a osobito one s konkretnim apetitom – pita s mesom, lađice ili mini pite nisu teške za pripremu.
Kobasice za nezasitne
Kobasice će najviše odgovarati onima koji žele nešto konkretno i pikantno. U tom slučaju birajte dimljenu ili ljutu kobasicu i blage umake.
Pizza na drugačiji način
Pizza je jelo s kojim ne možete pogriješiti, a mi vam nudimo tri verzije koje su sve, samo ne standardna pizza. Imamo zasitnu, mini i brzu opciju pa odaberite onu koja odgovara tempu i apetitima u novogodišnjoj noći.
Punjene okruglice – zalogaji iznenađenja
Ako se odlučite za novogodišnju proslavu pripremiti neke od ovih okruglica, nemojte gostima odati tajnu čime su punjene – neka to bude pravo ukusno iznenađenje.
S kruhom ne možete pogriješiti
Iskoristite stari kruh ili zamijesite svoj – neka se lista, trga, miriši na sir, slaninu, šunku…
Mažite i jedite = smažite!
Namazi su omiljeni finger food na zabavama. Ako možete, napravite više vrsta i dopustite gostima da ih sami mažu na krekere, bruchette ili tostirani kruh.
Bilo kuda, slanina svuda!
Kolutovi luka su sami po sebi idealno predjelo, osobito dok su topli. Džemom od slanine “popravite” sendvič ili hamburger, a karameliziranu slaninu možete doslovno grickati uz pivo.
Sendviči, tacosi i tome slično
Topli sendviči, hladni sendviči, prešani, otvoreni i – neočekivani tacosi! Kombinacije su neograničene, a mi vam nudimo par recepata za inspiraciju.